23948sdkhjf

Nordjysk entreprenør vinder psykiatribyggeri til 600 millioner

Det bliver den nordjyske storentreprenør A. Enggaard, der kommer til at bygge den voksenpsykiatriske afdeling på det nye OUH, Odense Universitetshospital, og Velliv, Pension & Livsforsikring kommer til at stå for finansieringen af byggeriet. 

Det oplyser Region Syddanmark i en pressemeddelelse efter, at projektet har nu været i udbud og regionsrådet har rådet navn på den private samarbejdspartner. 

Det syddanske regionsråd har tidligere besluttet, at den voksenpsykiatriske afdeling på det nye universitetshospital skal opføres og drives i et offentligt-privat partnerskab. 

Som en del af OPP-kontrakten kommer entreprenøren således også til at stå for at drive og vedligeholde bygningerne i en 20-årig periode. Regionens samlede udgifter over de to årtier bliver på 599 mio. kr. 

– Vinderprojektet sikrer i sit design og ydre udtryk på smukkeste vis integration med det øvrige universitetshospital. Samtidig matcher den indvendige indretning de særlige behov psykiatrien har, udtaler formanden for Region Syddanmarks anlægs- og innovationsudvalg, Karsten Uno Petersen (S), i pressemeddelelsen. 

– Med OPP-modellen skyder vi genvej, så behandling af fysisk og psykisk sygdom kan komme i gang cirka samtidig på det, der bliver Danmarks største nybyggede sygehus, tilføjer han.

20.000 kvm og 142 senge

Den nye voksenpsykiatriske afdeling på det nye OUH bliver på omkring 20.000 kvm og kommer til at rumme 142 senge på enestuer. Sengene bliver fordelt på otte sengeafsnit. Afdelingen kommer desuden til at rumme et telepsykiatrisk center, en forskningsenhed, et nyt afsnit for spiseforstyrrelser og et nyt rehabiliteringsafsnit. 

Afdelingen bliver arbejdsplads for cirka 600 medarbejdere.

Udvidet efter byggebeslutning 

Regionsrådet besluttede allerede i 2015, at voksenpsykiatrien ved det nye OUH skulle bygges i et offentligt-privat partnerskab. Siden de første formelle forberedelser gik i gang, er projektet blevet udvidet både fysisk og prismæssigt. 

– Den nye psykiatriske afdeling kommer til at rumme 142 senge, og det er langt flere end der oprindeligt var planlagt, siger formanden for Region Syddanmarks psykiatriudvalg, Thies Mathiasen (DF), og fortsætter: 

– Det er ikke det billigste projekt for regionen, men det er det bedste for patienterne og vores medarbejdere og det er det vigtigste. 

Region Syddanmark forventer, at de nye voksenpsykiatriske afdelinger på det nye OUH står færdige i foråret 2024, så de kan tages i brug samtidig med de øvrige dele af det nye universitetshospital.

Fire var i spil 

Region Syddanmark oplyste i september sidste år, at fire interesserede hold var blevet prækvalifceret til psykiatribyggeriet. Efter afgivelse af indledende tilbudsgivning, hvor de fire potentielle OPP-leverandører afleverede indledende tilbud sidst i november, fulgte forhandlinger.

  • 5E Byg sammen med Friis & Moltke Architects, Erik Arkitekter og Ingeniør’ne. 
  • A. Enggaard sammen med Aart Architects og Niras. 
  • Casa sammen med C.F. Møller Danmark, Creo Arkitekter, Sweco og Kemp & Lauritzen. 
  • KPC Herning sammen med Arkitema Architects, AFRY og KPC København.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Nordiske Medier:

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.125