23948sdkhjf

Unge senge-drenge tjener millioner online

Danmarks største onlineforhandler af senge har i den grad kunnet mærke, hvordan coronaen både resulterede i et stigende onlinesalg og et øget fokus på hjemmet.

Således lykkedes Aarhus-virksomheden Bedre Nætter sidste år med at øge omsætningen med mere end 100 mio. kr. til 208 mio., mens også bundlinjen nåede hidtil usete højder. Før skat lød årets resultat på 12,3 mio. kr. svarende til mere end en seksdobling af 2019-resultatet.

– Forbrugerne har fået øjnene op for at købe en seng online. Vi har i flere år troet på den udvikling, og i 2020 har vi for alvor fået hul på markedet – godt hjulpet på vej af corona, udtaler CFO og partner Jonas Byskov i en pressemeddelelse.

Trækker største udbytte nogensinde

Da han for otte år siden stiftede virksomheden i fællesskab med sin bror Martin Byskov og kammeraten Anders Henningsen, var der ellers ikke mange, der troede på projektet. ”Verdens dummeste idé” lød skudsmålet ifølge Finans, men allerede efter et år oversteg den månedlige omsætning en million kroner, og siden 2015 har der været sorte tal på bunden, mens toplinjen er vokset støt.

Sidste års vækst er dog den hidtil kraftigste, og selvom holdet i årets løb voksede fra 23 til 40 ansatte, er virksomheden ifølge Jonas Byskov lykkedes med at holde de fleste omkostninger nede, hvilket altså er slået igennem på bundlinjen:

– Vi har formået at øge vores omsætning og samtidig holde en stor del af vores omkostninger på samme niveau som sidste år. Det giver os et godt resultat på bunden og ikke mindst de optimale forudsætninger for at udvikle vores forretning yderligere. Vi ser allerede nu rigtig gode takter for 2021, så vores forventning er helt klart at fortsætte væksten, lyder det.

Også i årsrapporten fornemmer man den positive tro på fremtiden. Her kan man nemlig læse, at de tre ejere frem for at polstre kassen yderligere har valgt at fejre rekordåret med et udbytte på 4,5 mio. kr., hvilket er det største i virksomhedens historie.

Bedre Nætter ApS
mio. kr. 2020 2019
Bruttofortjeneste 27,2 12,6
Resultat før finansielle poster 12,9 2,7
Resultat før skat 12,3 2,0
Årets resultat 9,5 1,6
Balancesum 42,9 20,8
Egenkapital 16,6 7,6
Gns. antal ansatte 40 23
Regnskabsåret blev afsluttet 31. december 2020.

Artiklen er en del af temaet Kultur.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.171