23948sdkhjf

Forbrugerombudsmanden politianmelder Fauna Energi for tredie gang

Forbrugerombudsmanden har politianmeldt energiselskabet Fauna Energi (tidl. Norström) for vildledning og ulovlige opkald til et stort antal forbrugere. Det er tredje gang inden for under et år, at selskabet bliver politianmeldt.

Fauna Energi, der primært sælger elabonnementer, bliver politianmeldt for ulovlige opkald til 159 forbrugere og for at have vildledt 98 af forbrugerne under telefonsamtalerne, skriver Forbrugerombudsmanden i en pressemeddelelse.

- Vi har de seneste par år set en markant stigning i klager over ulovligt telefonsalg, og Fauna Energi er det energiselskab, som vi har fået allerflest klager over på meget kort tid. Der er tale om opkald til mange forbrugere og om grov vildledning under telefonsamtalerne, siger Forbrugerombudsmand Christina Toftegaard og fortsætter:

- Det er særligt groft, at Fauna Energi er fortsat med de ulovlige opkald og vildledningen, selvom selskabet tidligere er blevet politianmeldt for det samme.

I strid med ...

Ifølge forbrugerne, som har klaget til Forbrugerombudsmanden, havde de ikke givet samtykke til at blive ringet op af Fauna Energi. Forbrugerombudsmanden vurderer, at Fauna Energi har vildledt forbrugerne under telefonsamtalerne ved blandt andet:

  • i strid med sandheden at oplyse, at Fauna Energi havde overtaget forbrugerens nuværende elleverandør.
  • i strid med sandheden at oplyse, at forbrugerens nuværende elleverandør var blevet opkøbt, og at telefonsælgeren kunne sikre, at forbrugeren undgik et tillæg på elregningen og dermed sparede penge.
  • i strid med sandheden at oplyse, at Fauna Energi har Danmarks billigste elpriser, hvorfor forbrugeren kunne spare penge ved at skifte til Fauna Energi.
  • i strid med sandheden at oplyse, at forbrugeren kan spare et større beløb, fx 1.200-1.300 kroner om året, på elregningen, ved at skifte til Fauna Energi.

- Forbrugere er ikke bundet af en eventuel aftale med Fauna Energi, hvis de er blevet ringet op af selskabet uden deres samtykke. Aftalen kan også tilsidesættes som ugyldig, hvis forbrugeren er blevet vildledt til at indgå aftalen med Fauna Energi, siger Christina Toftegaard.

Tredie gang

Forbrugerombudsmanden politianmeldte i december 2020 Fauna Energi, der dengang hed Norström, for ulovlige opkald til 224 forbrugere og for vildledning af 117 forbrugere under telefonsamtalerne. 

I marts 2021 blev energiselskabet ligeledes politianmeldt for at have vildledt forbrugerne. Denne gang i brugeranmeldelser på Trustpilot.

Artiklen er en del af temaet Samfund.

Kommenter artiklen (1)
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Nordiske Medier:

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.078