23948sdkhjf

Nyt fundament under Frederikssunds Vinge

Fremtiden for byudviklingsprojektet Vinge ved Frederikssund får nu ny retning, lyder det fra Frederikssund Kommune som med ”Udviklingsplan 2021 - Fremtidens Vinge” sætter retningen for områdets udvikling de næste mange år. 

– Det har utroligt stor betydning for Vinge, at der nu er en langsigtet og opdateret plan for den videre udvikling, fastslår borgmester John Schmidt Andersen (V) – ikke overraskende – i en pressemeddelelse fra Frederikssund Kommune. 

Med planen kan kommunen nu lægge en køreplan for hvilke områder, der skal i udbud i næste runde. Det ventes, at der vil blive taget beslutning om nye udbud allerede i løbet af efteråret. 

Frederikssund Byråd vedtog på sit møde onsdag den 25. august Udviklingsplan 2021 – Fremtidens Vinge endeligt. Udviklingsplanen erstatter både den tidligere helhedsplan for området fra 2013 og den tidligere udviklingsplan fra 2019. 

Ny banebro 

Den nye udviklingsplan har flere ændringer i forhold til tidligere planer. Blandt andet med forslaget til en passage over S-banen, som skal binde den nordlige og sydlige del af Vinge sammen.

Her præsenterer planen en landskabsbro for bløde trafikanter, som giver mulighed for, at det grønne hjerte kan strække sig gennem Vinges centrum.

De oprindelige planer for udvikling og indhold i Vinge grundstødte, men den nye bydel har siden fået liv. Bland med små 200 boliger ved Domea og investorinteresse fra firmaer som Innovater

Fra vision til plan - og konkrete udbud

Udviklingsplanen omsætter Byrådets vision for Vinge til en overordnet strategisk plan for byen og en retningsgivende etapeplan, der skal sikre princippet om, at bydele færdiggøres, der hvor infrastrukturen er klar. Med planen kan man arbejde videre med konkrete udbud, øvrig planlægning og byggemodning, så både ønskerne fra markedet kan imødekommes såvel som overordnede mål om bæredygtig byudvikling og øvrige visioner for byen.

- Markedssituationen gør, at vi allerede nu arbejder på, at byudviklingen de næste år vil kræve aktivering af de første to etaper i udviklingsplanen, så vi kan imødekomme den store interesse fra investorerne, vurderer John Schmidt Andersen. 

Planen består af fire indbyrdes afhængige planer for henholdsvis strategi, økonomi, fysisk udvikling og en etapeplan. Tilsammen skal planerne sikre, at alle aspekter bliver inddraget i byudviklingen og at visionerne for Vinge dermed bliver til virkelighed i udviklingen af byen. 

Udviklingsplanen skal i første omgang munde ud i en rammelokalplan for den centrale del af Vinge, hvor borgerne i området og andre interesserede vil blive inddraget tidligt i forløbet.

 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.14