23948sdkhjf

Tidligere Total-mand i spidsen for Rambølls olie- og gasforretning

Patrick Gilly, som indtil marts 2020 var direktør for Total E&P Danmark og siden da har været selvstændig rådgiver, slutter sig til Rambøll d. 1. september i en stilling som direktør for en af Rambølls energidivisioner.

Det oplyser Rambøll fredag i en pressemeddelelse.

Rambøll er i gang med en transition af sine traditionelle olie- og gasydelser mod et fokus på grøn transition af olie- og gassektoren. Den transition skal den tidligere Total-direktør Patrick Gilly stå i spidsen for.

- Patrick Gilly har indgående kendskab til olie- og gassektoren og ved, hvad der skal til for at hjælpe den i en grønnere retning, siger Michael Simmelsgaard, der er Group Chief Operating Officer og direktør for Rambølls Energiforretning.

- Jeg er overbevist om, at Patrick er den rette mand til at drive den omstilling af vores ydelser, som vi er i gang med, siger han

Grønne projekter

I de seneste år er Rambøll blevet valgt til en række grønne projekter i olie- og gassektoren, herunder assistance til at reducere flere af selskabernes kulstofemissioner, teste lagre til indfanget CO2 og rykke ind i produktion af vedvarende energi. Det danske CCS-projekt Greensand, som går ud på at lagre CO2 offshore ved Siri-området i Nordsøen, er et af disse projekter. Energiøen i Nordsøen, hvor Rambøll er rådgiver for VindØ-konsortiet, er et andet.

- De kompetencer, der kræves til denne type opgaver er i høj grad de samme, som dem, vi bruger på olie- og gasprojekter. Vi vil gerne bruge denne erfaring og ekspertise i den grønne omstilling. Det er den vej, vi går, og det kan Patrick hjælpe os med, slutter Michael Simmelsgaard.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.072