23948sdkhjf

Bæredygtig festival:  Der er masser af musik i genbrugstræ

Tomorrow Festival vil inspirere til at gøre hverdagen mere bæredygtig

Klimaforandringer og voldsomme vejrfænomener har sendt bæredygtighed højt op på agendaen i det meste af verden. Også herhjemme, hvor den nye Tomorrow Festival vil inspirere os alle til at leve mere bæredygtigt. Det sker gennem en række oplevelser om bæredygtighed samt koncerter, talks og fester, når festivalen afholdes den 3.-4. september i Valbyparken i København.

Det skriver Stark i en pressemeddelelse.

Til festivalen er der brug for en masse træ til scener, boder, afskærmning, kunstprojekter med mere. For at udnytte ressourcerne så bæredygtigt som muligt, donerer Stark derfor affaldstræ og træ fra byggecenterkædens Gentræ-koncept til Tomorrow Festival.

Med konceptet Gentræ 0indsamler Stark midlertidigt træ fra byggepladser, f.eks. afskærmning og køreplader, renser det og sælger eller genbruger det. Alternativt ville træet blive sendt til forbrænding og dermed øge udledningen af CO2.

Når træet har været brugt på festivalen, bliver det hentet af Stark og kommer atter til at indgå i Gentræ

 Vil skabe dialog om bæredygtigt byggeri 

Gentræ og events som Tomorrow Festival giver Stark mulighed for at tale om bæredygtigt byggeri. Både med professionelle håndværkere og private selvbyggere, men også de store ejendomsinvestorer.

- Vi kan fortælle deltagerne en masse om operativ bæredygtighed i byggeriet. En festival som denne giver en helt anderledes måde at snakke om bæredygtighed på. Det er vigtigt, at vi alle sammen stiller krav i forhold til bæredygtighed. Ellers sker der ikke noget. Så gør vi bare det, vi altid har gjort, siger Kent Fonseca, ansvarlig for Gentræ i Stark

Udover STARK er mange private og offentlige aktører samarbejdspartnere på Tomorrow Festival, bl.a. Pension Danmark, Carlsberg, Mærsk og Københavns Kommune.

- Det passer fint med, at stadig flere bygherrer stiller krav om brug af genbrugstræ i deres projekter. Vi ser det som et konkurrenceparameter på linje med levering, pris og produkter, og det er en positiv udvikling, som vi ønsker at være helt i front med i Stark, siger Kent Fonseca.

Hos Tomorrow Festival er festivalleder Søren Spliid begejstret for partnerskabet med Stark

- Vi har rakt ud til Stark, fordi de ved, hvad de vil på bæredygtighedsområdet. De er i gang med rejsen og har mange konkrete bæredygtighedsinitiativer i gang, hvilket giver en klar og tydelig kommunikation af den bæredygtige agenda. Gentræ er en meget hands on-løsning, hvor vi kan genbruge træet i stedet for at smide det ud. Det passer rigtig godt ind på vores festival, der netop handler om, hvordan vi kan leve mere bæredygtigt.

Artiklen er en del af temaet Samfund.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078