23948sdkhjf

Wicotec Kirkebjerg vinder på Femern-fabrik

Fabrikken i Rødby, som skal støbe de 217 meter lange og 73.000 ton tunge elementer til Femern Bælt-forbindelsen, får et nyt navn på entreprenørlisten. 

Teknikentreprenøren Wicotek Kirkebjerg (WK) er således valgt som underleverandør til projektering og udførelse af alle tekniske installationer til elementfabrikkens produktionshaller. Det er totalentreprenør på fabrikken, Give Steel, der har valgt teknikentreprenøren, fremgår det af en pressemeddelelse. 

– Tunnelelementfabrikken består af tre produktionshaller, som arealmæssigt svarer til seks fodboldbaner, forklarer WKs projektchef Ole Petersen, som har arbejdet på kontrakten det sidste år, i pressemeddelelsen. 

WK skal projektere og levere elforsyning, kraftinstallationer, belysningsanlæg, jordings- og lynbeskyttelsesanlæg, brandsikringsanlæg, WiFi anlæg samt HVAC-anlæg med gasforsynet køle-/varmeanlæg inklusiv CTS til produktionshallerne. 

Ifølge Claus Schmidt, direktør i WK, er projekteringsarbejdet godt i gang og forventes færdigt i løbet af september. 

– Vi ser frem til mobilisering og installationsarbejdet, som startes op i efteråret/vinter 2021 og indeholder delafleveringer med samlet færdiggørelse i slutningen af 2022. Vi forventer, at projektet vil aktivere op til 70 medarbejdere, siger direktøren. 

Tunnelelementfabrikken skal producere første element til Femern Bælt-tunnelen fra slutningen af 2023 og det sidste i sidste halvdel af 2026. Femern forbindelsens 18 km lange tunnel forventes at stå færdig midt i 2029 og vil forkorte rejsetiden mellem Skandinavien og det øvrige Europa.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.066