23948sdkhjf

Sådan har Future Food opkøbt fem fødevarevirksomheder

Den Haderslev-baserede virksomhed kan nu levere til både dagligvarekæder, foodservice, fødevarevirksomheder og slutbrugere

Mændene bag fødevarekoncernen Future Food. Søren Hansen og Michael Vadgaard Jørgensen,  har på 10 år opkøbt fem fødevarevirksomheder.

Specielt de seneste par år er der kommet fart over opkøbene.

Top Food var den første virksomhed, stifterne af Future Food opkøbte for 10 år siden. Top Food ligger i Bindslev i Nordjylland og producerer blandt andet frosne frikadeller og kød- og melboller, udelukkende til eksport. Virksomheden har et fuldautomatisk produktionsapparat og skal ikke flyttes.

Trin to i virksomhedsopbygningen er Hanegal, som Søren Hansen og Michael Vadgaard Jørgensen købte sig ind i i 2018. Hanegal producerer udelukkende økologiske færdigretter og charcuterivarer (både køl og frost) uden tilsætningsstoffer og er blevet et stærkt brand i dagligvarebutikkerne.

I år overtog Future Food ejerskabet 100 procent. Hanegal er blevet et fundament i koncernen og kører videre som et selvstændigt datterselskab med sin egen salgsorganisation og med adresse i Haderslev - 2,5 kilometer fra søsterselskabet Grisogko.

Opkøbet af Hanegal blev blandt andet realiseret ved, at Bagger-Sørensen Equity (familien bag tyggegummi-eventyret Dandy) købte sig ind i Future Food. Ejerkredsen er på nogenlunde samme tid blevet udvidet med hollænderen Cees Kuypers, der har det kommercielle ansvar for Hanegal og derudover tager sig af kommunikation og presse.

- Alle vores opkøb er generationsskiftevirksomheder. Det har været afgørende for os, at vi har overtaget nogle virksomheder, som kan noget særligt og noget forskelligt, pointerer Michael Vadgaard Jørgensen.

Fart i overtagelserne

Trin tre i virksomhedsopbygningen er Grisogko, som også ligger i Haderslev, og som blev opkøbt i 2019. Virksomheden beskæftiger sig blandt andet med med charcuteri og kødudskæringer og har dagligvarekæder, foodservice og måltidskasser som målgruppe.

Trin fire er Leco Convenience Food i Bjæverskov ved Køge. Den blev opkøbt i december 2020. Leco Convenience har specialiseret sig i sous vide-tilberedning, blandt andet af hakkebøffer, burgerboller, svinekæber og færdigretter på køl, og leverer til foodservice og måltidskasser.

To sous vide-anlæg, som er baseret på manuel håndtering, fulgte med i overtagelsen. Yderligere en tredje sous vide-enhed er kommet til. Kapaciteten ønsker ledelsen ikke at oplyse om.

Hele produktionsapparatet er flyttet fra Bjæverskov til Grisogkos lokaler i Haderslev, hvor også Future Food har kontor.

Stegt flæsk på menuen

Femte og seneste trin er det nordjyske Nr. Onsild Slagtehus, som blev overtaget i marts 2021. Virksomheden, der er kendt for sine fremragende frikadeller, producerer også kødboller, stegt flæsk, farsbrød og medisterpølse - alt som frostvarer. Målgruppen er primært foodservice.

Omkring årsskiftet forventes produktionsapparatet at blive flyttet til Grisogko, hvor et lagerafsnit nu er ved at blive ombygget til produktion. Det kommer til at koste et lille tocifret millionbeløb, skønner virksomheden.

Med i dette beløb er flytningen af maskiner og udstyr samt investering i et større frosthus på 200 kvadratmeter hos Grisogko.

Nabogrunden i Haderslev er opkøbt for at sikre udvidelsesmuligheder.

I alt beskæftiger virksomhederne cirka  85 medarbejdere og omsætter på den gode side af 200 millioner kroner.

- Vi har nu en bredde i vores sortiment, som gør os attraktiv som samarbejdspartner, uanset om kunden er en dagligvarekæde, foodservice, fødevarevirksomhed eller slutbruger, der vælger en måltidskasse, siger Michael Vadgaard Jørgensen..

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.063