23948sdkhjf

Borgmester: Kampagner skal forhindre sløset coronaadfærd

Regeringens sløjfen af den automatiske nedlukningsmodel har til dels overladt kommunerne til sig selv, hvis de vil forhindre yderligere smitte i lokalbefolkningen.

I Ishøj, der i øjeblikket er en af de hårdest ramte kommuner på smittefronten, vil man lave kampagner, der skal forhindre borgerne i at sløse på deres adfærd.

- Man kunne jo frygte, at befolkningen kunne begynde at sløse på sin adfærd, nu når de ved, at en automatisk nedlukning ikke længere er et værktøj, der kan tages i brug.

- Vi vil køre kampagner, hvor vi vil informere folk, om at de fortsat skal være opmærksomme på smitterisikoen i samfundet, siger borgmester Ole Bjørstorp (Ishøjlisten).

Kommunen har dog ikke udfærdiget de målrettede kampagner. Derfor kører der i øjeblikket en vaccinekampagne, der skal forsøge at løfte vaccinetilslutningen i kommunen, idet den ligger blandt de laveste i landet.

Ishøj kommune holder hver 14. dag møde med det sociale bolignetværk om smittesituationen i boligområderne.

- Vi tager løbende smitteproblematikken op med dem, hvis smitten bliver særlig slem i nogle områder, siger borgmesteren.

Regeringen oplyste tirsdag, at den ikke har forlænget den automatiske nedlukningsmodel, hvor høje smittetal kan lukke både sogne og kommuner ned.

Dog kan Styrelsen for Patientsikkerhed fortsat give påbud til kommuner, hvis smitten i særlig grad skulle løbe løbsk, lyder det i et skriftligt svar fra styrelsen.

- Det vil ske, hvis smitteudbruddet ikke kan håndteres efter sundhedsstyrelsens gældende retningslinjer, og hvis udbruddet udvikler sig betydeligt.

- For eksempel fordi smittekæderne ikke er brudt eller nye smittekæder opstår, lyder det.

Kilde: /ritzau/

Artiklen er en del af temaet Samfund.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.062