23948sdkhjf

Opråb til Christiansborg: Giv den fleksible automation et kæmpe boost

Der mangler hænder og hoveder i store dele af det danske erhvervsliv lige nu, og en af løsningerne på problemet er flere fleksible robotter.

Men der mangler opbakning til udbredelsen fra politisk side. Det mener Casper Hansen, adm. direktør i Hobro-virksomheden Technicon. Han appellerer derfor til, at politikerne gør ord til handling og sætter fart i udbredelsen af de automationsløsninger, der kan løse udfordringerne her og nu.

- Vi opfordrer til, at man fra politisk side etablerer en hurtigt-arbejdede task force som alene har til opgave at besvare spørgsmålet: hvordan kan vi understøtte udbredelsen af fleksibel automation så vi undgår at mangel på arbejdskraft skaber overophedning, lyder det fra Casper Hansen i en pressemeddelelse.

Sikrer konkurrencekraft

Casper Hansen henviser til, at flere undersøgelser viser at automation ikke koster arbejdspladser. De skaber derimod jobs. En højere automationsgrad styrker derimod konkurrencekraften og skaber et stabilt grundlag for fremadrettet jobskabelse.

Ifølge direktøren sikrer produktionsautomation samtidig, at konjunktursvingninger minimeres, fordi skaleringsmulighederne forøges.

- Robotter kan langt mere end for blot få år siden. Robotter kan i dag løfte betydeligt tungere emner, har større rækkevidde og antallet af applikationer vokser hastigt: eksempelvis sugekopgribere, der nænsomt og effektivt kan håndtere et væld af produkter og processer, visionbaseret software, der kan sondre mellem forskellige materialer eller mobile robotter, der effektivt og sikkert klarere interne logistikopgaver, slår han fast.

Casper Hansen henviser samtidig til at mange virksomheder lige nu må takke nej til ordre, fordi de mangler hænder.

Artiklen er en del af temaet Politik.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.063