23948sdkhjf

Nedriver omdanner del af Stejlepladsen til byggeplads

I denne uge går nedrivningsentreprenøren P. Olesen i gang med at omdanne en del af Stejlepladsen i Københavns Sydhavn, helt præcis Bådehavnsgade 57 -59, til en regulær byggeplads. 

Området, som er kendt sit havneliv med mange sejl- og bådeklubber langs kajkanten, skal udvikles til et kvarter med bæredygtighed i højsædet, op mod 900 boliger og samlet 72.000 etagemeter byggeri.

I første omgang skal der opsættes skurvogne og etableres et byggepladshegn, og samtidig forventer man at gå i gang med mindre oprydningsopgaver. 

- Først og fremmest skal vi have opsat et par skurvogne og så skal vi i gang med at sætte hegn og byggepladsskilt op, fortæller Peter Olesen fra P. Olesen A/S, i en pressemeddelelse fra Stejlepladskvarteret.dk. 

- Der kommer til at være en minigraver, der kører lidt rundt, men ellers er det primært håndfolk, der vil være på pladsen i den første tid, forklarer han. 

Byggepladshegnet forventes at stå færdigt i begyndelsen af uge 38, og først herefter vil det tungere arbejde begynde – hvilket naturligvis vil foregå indenfor de retningslinjer, Københavns Kommune stiller til arbejdet.

Stejlepladsen og boligerne 

Det cirka 5,2 hektar område omkring Stejlepladsen i Sydhavnen i København skal være et nyt, bæredygtigt kvarter af Udviklingsselskabet Stejlepladsen P/S (By & Havn og PFA). Området har været kendt for sit unikke havneliv med mange sejl- og bådeklubber langs kajkanten, kendetegn udviklingen i vidt omfang vil bevare.

Det er visionen, at det cirka 51.800 kvm store areal skal udvikles til et nyt og bæredygtigt boligområde med cirka 900 boliger, hvoraf 25 pct. af de samlede boligareal skal være almene boliger - KAB blev i januar 2021 valgt som samarbedspartner på 200 almene boliger

De almene og private lejligheder skal integreres i samme boligklynger, og opføres via delegerede bygherre. 

Områdets almene boliger bliver overvejende større familieboliger, men der kommer også mindre almene boliger, som ungdomsboliger med videre. De private lejeboliger bliver overvejende mindre boliger, som ungdomsboliger og opgangslejligheder, men der kommer også nogle større private lejeboliger som for eksempel boliger i to etager og rækkehuse.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078