23948sdkhjf

Præcision og fart har givet dansk maskinproducent plads på globalt marked

Danske Refine Finishing med base i Værløse i Nordsjææland har formået at skabe sig en position på det globale marked for maskiner, der efterbehandler digitalt printede etiketter.

Maskinerne er forsynet med nye automationsteknologier fra Beckhoff Automation og leverer ifølge Refine Finishing højeste hastigheder, højeste præcision og minimalt spild.

Selv de mindste batches af flerlagsetiketter kan nu laves on-demand, fremgår det i en pressemeddelelse fra Refine.

- Vi har udstyret maskinen med alt det bedste fra automations- og softwareverdenen, og den er beviset på, at Industri 4.0 nu lader sig gøre i trykkeribranchen og giver store gevinster. Det er især ønsket om at reducere de høje omkostninger til tryk og finishing, samt reducere det enorme spild, der driver markedet for intelligente maskiner, siger Bjarke Gerdes-Nielsen, teknisk direktør og stifter af Refine Finishing.

Virksomheden blev etableret i 2013 og har i dag Nilpeter, der producerer digitale printmaskiner, som hovedaktionær.

De to virksomheder kompletterer hinanden med maskiner, der håndterer alle processer i forbindelse med digitalt print og efterbehandling. Refine Finishing sender minimum 95 procent af sine maskiner uden for Danmarks grænser og er repræsenteret i Europa, USA og Østen. Primære målgrupper er medicinal-, kemi- og fødevareindustrien, hvor der er behov for flerlagsetiketter på varer, enten som datablad eller kampagnetekst.

Hurtig omstilling og opstart

Refine peger på, at Trykkeribranchen er i fuld transformation. Der kommer mere og mere software i maskinerne og en højere grad af automation muliggør små bestillinger og en skræddersyet produktion, der passer præcis til behovet her og nu - det vil sige on-demand og late-stage customization.

Det reducerer behovet for lagerkapacitet og månedlang planlægning. Så hvor der før skulle bestilles en batch af for eksempel en million labels til seks måneder, kan de nu opdele batches i flere, mindre portioner og nøjes med at planlægge få uger frem.

- Maskiner af denne type kan opstarte i løbet af et par timer frem for flere dage, så der er meget tid at spare. Teknologierne gør det muligt at forkorte supply chain. Derudover reducerer maskinen papirspildet med faktor 100 - fra ca. 100 meter til 1 meter. Det er altafgørende for at lave små batches, at spildprocenten følger med. Maskinen skal være konkurrencedygtig på alle parametre og gøre det væsentlig nemmere, hurtigere og ressourcebesparende at færdiggøre etiketter, siger Bjarke Gerdes-Nielsen.

Artiklen er en del af temaet Samfund.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094