23948sdkhjf

Tre nye anlæg skal omdanne plast til olie senest i 2023

I august udpegede Erhvervshus Sjælland genanvendelsesvirksomheden Waste Plastic Upcycling (WPU) til én af regionens 20 virksomheder med potentiale til at nå en omsætning på én milliard kroner.

WPU er derfor med i det eksklusive projekt ”Man on the Moon”, der tilbyder et skræddersyet udviklingsforløb til regionens mest lovende virksomheder.

WPU vil på sigt omdanner affaldsplast til olie. Og der skrives på sigt, for der er faktisk ikke bygget et anlæg endnu. Men det er på vej...

Udsigten til anlægget har kvalificeret virksomheden til at deltage i projektet, der er et strategisk samarbejde mellem Erhvervshus Sjælland, Copenhagen Capacity, DTU, RUC, Absalon, erhvervsakademiet Zealand og så selvfølgelig de 20 udpegede virksomheder.

Folkene bag virksomheden WPU taler med investorer fra ind- og udland for at realisere vækstplaner for teknologien, der laver affaldsplast til olie.

WPU har købt en grund i Fårevejle, hvor der i 2022 skal stå seks pyrolysereaktorer klar til at omdanne plastikaffald til olie. Der er også planer om anlæg i Nakskov på Lolland og på havnen i Esbjerg. De to sidste fabrikker skal stå færdige i 2023.

Til Børsen siger bestyrelsesformand Niels Stielund:

- I Nakskov har vi købt grunden på havnen af kommunen, fordi nogle store udenlandske kunder vil have så store mængder af vores olie, at det skal leveres pr. skib, siger han. Selskabet har lejet sig ind i 20 år.

Alle entreprisekontrakter er netop underskrevet. Det koster 250 mio. kr. at bygge de tre fabrikker.

Ifølge Børsen og beregniner fra konsulentbureauet Viegand Maagøe kan der potentielt spares 300.000 ton CO2 om året, da man undgår at brænde plasten af.

Og der er taget højde for at plast skal genanvendes og ikke omdannes til olie, når det er muligt. 

- Vi skal ikke forarbejde god plastik, som kan bruges et andet sted, siger adm. direktør Niels Bagge til Børsen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.063