23948sdkhjf

UAS får selskab af ministeriums nye dronecenter

Forsvarsministeriet har valgt at lægge deres nye kompetencecenter for mindre droner på Fyn. Centeret skal ligge i forbindelse med UAS Denmarks lokaler ved HCA Airport i Odense.

Samarbejdet mellem de to dronecentre blev markeret fredag ved, at forsvarsminister Trine Bramsen lagde vejen forbi i selskab med Odenses borgmester Peter Rahbæk Juel.

De mindre droner kan blandt andet blive sendt i aktion i forbindelse med eftersøgninger eller brande, når større områder eskal overvåges, eller hvis bygninger skal besigtiges oppefra. 

Det skriver Fyens.dk.

150 piloter om året

To medarbejdere fra Forsvarsministeriet vil bemande det nye center. De skal udvikle dronerne, forske og stå for uddannelse af forsvarets medarbejdere, oplyser mediet. Som det ser ud nu, regner ministeriet med, at der skal uddannes op mod 150 dronepiloter årligt.

- Det her er fundamentet for fremtidens brug af droner, for vi kommer til at bruge flere og flere droner i vores arbejde, men det er også vigtigt, fordi vi på den måde er helt tæt på den nyeste teknologi på området. Derfor er stedet her også ideelt, fordi der allerede er så meget viden og forskning, vi kan gøre brug af, siger Trine Bramsen til Fyens.dk.

Det nye kompetencecenter tages i brug 1. januar 2022.

Artiklen er en del af temaet Samfund.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.205