23948sdkhjf

Store Femern-udbud har prækvalificeret budgivere - nye udbud på vej

Byggeriet af Femern Bælt-forbindelsen er i fuld gang. Mange virksomheder har allerede fået opgaver på projektet, men da aktiviteten kun vil stige i løbet af de næste år, er der stadig mange udbud og opgaver at byde ind på for både danske og udenlandske virksomheder i alle størrelser. 

Det var blandt budskaberne ved den internationale erhvervskonference Fehmarn Link B2B Conference 21 (FLBC), som blev afviklet torsdag den 9, september i Rødbyhavn hallen med indlæg af en række af milliard-projektets nøglepersoner, herunder transportminister Benny Engelbrecht. 

På konferencen fik 650 deltagere fra fortrinsvis Danmark og Tyskland, men også yderligere otte europæiske lande en opdatering på projektets aktuelle status og oversigt over kommende udbud fra bygherren, Femern A/S og fra de udførende konsortier, Fehmarn Belt Contractors (FBC) og Femern Link Contractors (FLC). 

Flere udbud nærmer sig en vinder 

De kommende store udbud fra Femern A/S omfatter alle de elektriske og mekaniske installationer i selve tunnelen samt anlæggelse af den transformatorstation, der skal levere grøn strøm til togdriften gennem tunnelen samt til belysning og øvrige elektriske installationer. 

Teknisk direktør Jens Ole Kaslund oplyste på konferencen, at Femern A/S har prækvalificeret disse tre konsortier, der var repræsenteret på konferencen, til at deltage i udbuddet: 

● Braveco (Sverige, Frankrig, Danmark og Norge)

● Femern Technical Contractors (Østrig, Tyskland, Holland og Schweiz)

● Sice-Cobra (Spanien, USA, Sverige, New Zealand og Australien)

Kontrakten på de elektriske og mekaniske installationer ventes indgået i anden halvdel af 2022.

Det andet store udbud gælder anlæggelsen af en transformatorstation ved Rødbyhavn, der skal levere strømmen til togdriften gennem tunnelen samt til belysning og de mange elektriske installationer i tunnelrøret. 

Femern A/S har også til dette udbud prækvalificeret tre konsortier:

● Bravida-Efacec-GE-Consortium – Bravida Danmark A/S, Efacec Engenharia e Sistemas S.A., Portugal og GE Energy Power Conversion GmbH, Tyskland

● Elecnor – Elecnor S.A., Spanien

● Siemens-Aarsleff – Siemens Mobility A/S og Aarsleff Rail A/S, begge Danmark

Også denne kontrakt ventes indgået i anden halvdel af 2022.

Konsortium klar med yderligere opgaver

Entreprenørkonsortiet Femern Link Contractors (FLC), der bygger selve tunnelen, portalerne og ramperne har allerede indgået aftaler med en række underleverandører. Det gælder blandt andet opførelse af tunnelfabrikken, betonproduktion, kontorbygninger og tunnelby, cementleverancer, hegn og porte, vagt samt adgangskontrol og overvågning. 

På konferencen oplyste projektdirektørerne Christian Lundhus og Hakim Naceur, at kommende leverancer indenfor maskiner og udstyr blandt andet omfatter telescoplifte, trucks med kraner, trailere og mobile betonpumper. 

Med hensyn til materialer venter betonleverancer, der omfatter cement, flyveaske, slagger og sand.

 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094