23948sdkhjf

Ægleverandør vil teste ny metode, så høns ikke brækker brystbenet

Otte ud af ti æglæggende høns har ifølge en undersøgelse frakturer på brystbenet, og det er ikke acceptabelt, mener dagligvarekæmpen Coop. 

Sammen med leverandøren af økologiske æg Dueholm vil Coop derfor teste en ny metode, der er mere skånsom for hønsene.

Det var forskere fra Københavns Universitet, der i forrige uge pegede på, at skaderne på brystbenene formentlig opstår, fordi hønen er for lille, når den begynder at lægge æg.


Derfor vil Dueholm nu forsøge at udsætte æglægningstidspunktet med to uger ved at ændre i lysprogrammet, så hønsene når at vokse sig større, inden de begynder at lægge æg, fortæller Rolf Poulsen, der er direktør hos Dueholm.


- Det er nok ikke en løsning, der fjerner problemet hundrede procent, men vi kan på den anden side ikke bare vente på, at der kommer en løsning. Vi er nødt til at prøve noget af det, som forskerne peger på, siger Rolf Poulsen.


CSR-chef hos Coop Thomas Roland er godt tilfreds med, at problemet, som forskerne pegede på, allerede nu fører til handling hos producenten.


- Det er helt afgørende, at alle, der kan gøre noget ved problemet, forsøger at gøre noget. Og jeg er tilfreds med at vores leverandør af økologiske æg anerkender problemstillingen og allerede nu ændrer i produktionen i håb om at finde nye løsninger, siger Thomas Roland i en pressemeddelelse.


Dueholm er klar til at gå i gang med forsøget ved etablering af den næste besætning.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094