23948sdkhjf

Pensionskasse og festival giver samarbejde om bæredygtig byudvikling form

Trælasten i Aarhus, et nyt byområde med 70.000 kvm boliger og erhvervslejemål, danner rammen, når 80 erhvervspartnere deltager i NorthSide Sustainability Forum den 16. september. Sammen med Pensiondanmark og Aarhus Kommune har Musikfestivalen NorthSide sammensat et program med oplægsholdere, der alle arbejder med bæredygtig udvikling. Det skriver parterne i en pressemeddelelse. 

Arrangementet udspringer af det samarbejde, som Pensiondanmark og NorthSide annoncerende tilbage i sommeren 2019 for at kombinere festivalens klare grønne profil med udviklingen af Trælasten, der får omkring 700 boliger, kontorer samt fælleshus og grønne områder med caféer, restauranter og butikker.

36.000 kvm centrale kvadratmeter

Trælasten er et nyt byområde på et mere end 36.000 kvm areal ned mod åen mellem Ringgaden og Silkeborgvej i Aarhus.

PensionDanmark overtog den såkaldte DT-grund med en plan om at investere omkring to mia. kr. i 70.000 kvm. nybyggeri; et kontorhus og cirka 700 boliger - familieboliger, almene boliger, ungdomsboliger og fællesskabsbaserede seniorboliger - med tilhørende erhvervslejemål.

Entreprenørvirksomheden Casa har gennem de seneste år arbejdet på at udvikle grunden og bliver totalentreprenør på byggeriet.

Fakta:

Køber og udvikler: PensionDanmark
Totalentreprenør: Casa
Arkitekter - helhedsplan: Gehl. Arkitekt - bygninger: Vandkunsten, Cebra, Loop og Briq.
Arkitek - landskab: Gehl og Cebra
Ingeniør: Moe
Bygherrerådgiver: Cowi
Bæredygtigheds Rådgivere: HLA og Aaen Engineering.

– Trælasten har to bærende ledetråde som omdrejningspunkt for visionen: Bæredygtighed og fællesskaber. Derfor har vi, i udviklingsfasen, arbejdet med borgerinddragelse blandt andet gennem aktiviteter med NorthSide, udtaler Mikkel Melamies, projektudviklingsdirektør hos Pensiondanmark og en af oplægsholderne på konferencen, i pressemeddelelsen.

På konferencen vil Mikkel Melamies tale om området og på en rundvisning forklare, hvordan der bliver arbejdet med genanvendte materialer, og hvordan der bliver tænkt i cirkulær økonomi på Trælasten.

Samarbejde om udviklingen

På arkitektsidener der ifølge folkene bag projektet tale om udpræget fra af samarbejde.

Helhedsplan for Trælasten er udviklet af Gehl, mens bygningerne er formet af Vandkunsten, Cebra, Loop og Briq, mens landskabsarkitekterne er Gehl og Cebra.

Trælasten er blevet præcertificeret til platin hos Green Building Council Denmark. Høje standarder for klimavenlig genanvendelse af materialer, lavt ressourceforbrug og kvaliteten af udearealerne er blandt årsagerne til opnåelse af DGNB-kategorien.

Fra NorthSide lyder det, at man ønsker at bruge festivalen som et eksperimentarium og dermed vise nye løsninger på en bæredygtig fremtid i samarbejde med organisationer og virksomheder.

- Derfor har vi nu taget initiativ til NorthSide Sustainability Forum, så vi sammen kan tage de næste store skridt, udtaler Martin Thim, Sustainability & Partner Manager hos NorthSide, i pressemeddelelsen. 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094