23948sdkhjf

Indonesien køber dansk fregat-design

Babcock, den britiske producent af militærsystemer – herunder krigsskibe – baner nu vejen for, at det indonesiske søværn får nye fregatter, baseret på dansk design fra Odense Maritime Technology. 

Ifølge mediet UK Defence Journal har Babcock således netop underskrevet en design-licens kontrakt med det statsejede indonesiske værft PT PAL indonesia. Aftalen giver det indonesiske værft mulighed for at bygge to af Babcock’s Arrowhead 140-fregatter. 

Arrowhead 140-designet baserer sig på de danske fregatter i Iver Huitfeldt-klassen, der blev udviklet i et tæt samarbejde mellem Odense Maritime Technology og Forsvaret. Siden har den danske skibsdesignvirksomhed solgt designet til Babcock, som bruger det i produktionen af en nye serie af fregatter til Royal Navy, hvor serien omtales Type 31.

Indonesisk besøg i Danmark

Aftalen mellem PT PAL indonesia og Babcock blev underskrevet forleden i London under eventet Defence and Security Equipment International. Babcock har gennem længere tid arbejdet målrettet sammen med den britiske regering for at promovere Arrowhead 140-designet på det internationale marked. 

Det har bl.a. medført, at Babcock er blandt de prækvalificerede til at byde på designpakken til Polens nye kommende Miecznik-klasse af fregatter.

Ifølge mediet Naval News arrangerede den indonesiske ambassade i Danmark besøget for en indonesisk delegation i Danmark tilbage i februar 2020. Brancheorganisationen for danske sømilitære underleverandører, Naval team Denmark, var vært. Under besøget var delegation ombord på Iver Huitfeldt-fregatten ’Niels Juel’, hvor Odense Maritime Technology også var repræsenteret. 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125