23948sdkhjf

EU klar med penge til sikre rastepladser

EU er klar med midler til flere sikre rastepladser i Europa. EU-Kommissionens har sat en pulje af på 100 millioner euro til finansiering af sikre lastbilparkeringsområder.

Ifølge EU er der i dag i alt 300.000 lastbilparkeringspladser, og kun 7.000 af dem er certificerede som sikre områder. Det er mindre end 3 procent af alle P-pladser til lastbiler.

Man kan søge om midlerne til både at bygge nye rastepladser eller opgradere de eksisterende.

Både den internationale vognmandsorganisation, IRU, og det europæiske chaufførforbund, ETF, har længe opfordret EU til at forbedre forholdene ved rastepladserne. Et af de store ønsker har været at oprette sikre rastepladser for lastbiler for hver 100 km langs det såkaldte TEN-T vejnet, som også går igennem Danmark.

IRU: God nyhed for alle 

- Denne nye EU-finansiering af sikre rastepladser er en rigtig god nyhed for vejtransportindustri, lyder kommentaren fra IRU, som både har DTL og ITD som medlemmer.

- Vi ser frem til en maksimal indsættelse af nye parkeringsprojekter og opfordrer medlemsstaterne til at arbejde tæt sammen med interesserede parter for at ansøge om EU's midler. Denne mulighed kan gøre en kæmpe forskel for chauffører og operatører i de kommende år.

 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078