23948sdkhjf

Fødevarebranchen er hårdt ramt af stigende råvarepriser

Mangel på arbejdskraft, mangel på visse råvarer og stigende råvarepriser presser den danske fødevarebranche - og nu viser en ny konjunkturmåling fra Landbrug & Fødevarer, L&F, at sidstnævnte udgør den i særklasse største begrænsning for produktionen i fødevareindustrien.

Det skriver Finans, som peger på, at andelen af fødevarevirksomheder, der oplever stigende råvarepriser som en produktionsbegrænsning, i år er tredoblet til nu 55 procent.

Ifølge målingen er der også sket en voldsom stigning i antallet  af virksomheder, der oplever problemer med overhovedet at få fat i tilstrækkelige mængder af råvarer.

- Det kan skyldes de svigt, der har været i forsyningskæderne de seneste kvartaler. Mange varer er blevet forsinket som følge af blandt andet mangel på containere, spærringen af Suezkanalen med mere, påpeger Martin Kristian Brauer, cheføkonom i L&F, ifølge Finans.

Dertil kommer, at manglen på arbejdskraft nu begrænser produktionen hos næsten en tredjedel af fødevarevirksomhederne, fremgår det af målingen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.062