23948sdkhjf

Emballageleverandør har succes med at fjerne alle skadelige stoffer

Hos trykkeriet KLS Pureprint, der de seneste år er blevet en stor spiller på markedet for emballage til fødevarer, er de ikke bare en smule stolte af sig selv.

De er særdeles stolte, og det skyldes en målrettet plan, som nu er blevet til virkelighed:

- For 15 år siden besluttede vi at blive verdens grønneste trykkeri og at gøre vores produkter så bæredygtige som overhovedet muligt. Og nu har vi fjernet alle skadelige stoffer i både lak, papir, trykfarver, karton og lim.

- Allerede i 2016 blev vi Cradle to Cradle-certificeret på emballage, og det giver virkelig bonus nu, hvor  bæredygtighed er et krav fra alle kunder, fortæller virksomhedens marketingdirektør, Bent Hübertz.

Udviklingen betyder, at KLS Pureprint i dag leverer emballage til alt fra chokolade, kaffe og tomater til færdigretter, surdejsboller og falafler. Virksomheden ikke bare trykker emballagen, men kan også hjælpe med at udvikle og designe den.

200 nye kunder

Bent Hübertz anslår, at emballage nu udgør cirka 30 procent af omsætningen hos KLS Pureprint.

- Det er dér, vi vokser. Vi har fået 200 nye kunder de seneste fem år, og det er kun, fordi vi er  bæredygtige.

- Når for eksempel en økologisk fødevareproducent bestiller emballage, så skal det jo være 100 procent i orden, ikke bare 98 procent. Plastik er selvfølgelig et no-go, men alle bestanddele skal være helt bæredygtige - det er sådan noget, som økologer, vegetarer og veganere er meget bevidste om, fastslår han.

Marketingdirektøren lægger ikke skjul på, at der også er kunder, for hvem prisen er mere vigtig end den totale bæredygtighed.

- Vi har tre kartontyper, der er helt fri for skadelige stoffer. Og så har vi også mulighed for at tilbyde brug af genbrugskarton, men dér kan vi ikke være sikre på, at der ikke er skadelige stoffer i fra tidligere.

- Vi tilbyder at bruge det alligevel, for trykfarve og lim er trods alt de store syndere. Så er det mindre vigtigt, at kartonen ikke er 100 procent bæredygtig, konstaterer han.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.093