23948sdkhjf

Danske metal-lærlinge får en på opleveren hos Lockheed Martin

Efter et års pause, på grund af corona, skal fire industriteknikere fra danske virksomheder igen sendes på en måneds praktik på Lockheed Martins fabrik i Fort Worth i Texas.

Det er fjerde gang, at Dansk Metal, DI, Multicut og Lockheed Martin indgår et samarbejde om at sende lærlinge til Texas.

- Jeg er glad for, at vi efter halvandet år med corona igen kan genoptage samarbejdet om at få sendt vores danske lærlinge ud i verden. Det giver først og fremmest de fire unge lærlinge en masse ny viden og oplevelser, men det sætter også Danmark på verdenskortet, som et land med nogle af de dygtigste faglærte. Det er en ren win-win situation, siger Claus Jensen, forbundsformand for Dansk Metal.

I år er det Thomas Dichmaan Lautritzen fra Multicut, Stefan Dalsgaard Fusager fra C.C. Jensen, Sofie Nia Nielsen fra Hydraflex og Amalie Høier Majkilde fra Holms Finmekanik, som sendes afsted til Texas efter nye erfaringer og oplevelser.

De fire lærlinge er udvalgt blandt 13 indstillede kandidater. Det er et uvildigt dommerpanel bestående af undervisere fra tre erhvervsskoler, som udvælger de fire på baggrund af konkrete produkter og motiverede ansøgninger.

I Dansk Industri glæder man sig over, at lærlingene kan få erfaringer fra udlandet:

- En erhvervsuddannelse kan føre til mange ting – også et arbejde i udlandet, og det er vigtigt for os at vise. Faglærte danskere fra industrivirksomheder arbejder i udlandet med alt fra vindmøller, mejeriudstyr og varmepumper, så det er positivt, at også lærlinge får erfaringer fra udlandet. Samtidig er praktikopholdet en anerkendelse af det faglige niveau hos de fire lærlinge og deres virksomheder, siger Lars Sandahl Sørensen, administrerende direktør i DI.

Multicut glæder sig også over det fortsatte samarbejde:

- Vi er stolte over at være med i samarbejdet, og det glæder os, at vi igen kan sende fire industriteknikerlærlinge til Lockheed Martin i Fort Worth i Texas. Det er første gang, vi skal have en af Multicuts lærlinge med, og Thomas Dichmann Lauritzen glæder sig til at komme afsted og det bliver en kæmpe oplevelse, at kunne komme til Texas i sin læretid, siger Pia Lilbæk fra Multicut.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078