23948sdkhjf

Fagfolk fokuserer på klimarenovering - og Rane Willerslev gør det vildt

Danvak Dagen er årets træf for en lang række fagfolk med specielle, faglige kompetencer inden for HVAC, energi og indeklima

I alle dele af byggeriet er der i stigende grad fokus på bæredygtighed og herunder især fokus på at kunne styre energiforbruget, så der tages de størst mulige hensyn til miljøet mens man samtidig sikrer både trivsel og indeklima.

- Det afspejler sig også på konferencen Danvak Dagen,som løber af stablen den 29. september i Ida Huset i forklarer Danvaks generalsekretær Claus Andreasson.

Han fremhæver, at Danvak, som er et fagligt netværk inden for energi og indeklima, er meget fokuseret på netop at øge trivslen, optimere energiforbruget og sikre velfungerende tekniske installationer i byggeriet. Naturligvis under forudsætning af, at alle byggeregler er overholdt.

Den traditionsrige konference, som løber af stablen i Ida Huset den 29. september, samler fagfolk fra hele landet.

Og ifølge Claus Andreasson, så kan deltagerne forvente at få svar på - eller i hvert fald bud på - en lang række spørgsmål som alle kredser om, hvordan man sikrer, at byggeriet nedsætter sin klimabelastning markant, og hvilke løsninger der skal udvikles og ikke mindst implementeres for, at vi kan klimarenovere den danske bygningsmasse

Kom på omgangshøjde

- Det kommer også til at handle om hvordan vi bygger "rigtigt" første gang og deler viden med hinanden og om hvordan vi efterlever EU’s krav til renovering af eksisterende byggeri.

- De mange fagfolk, som deltager på konferencen, har i forvejen stor viden på området og de kan forvente at blive klædt godt på til fremtidens udfordringer i byggeriet og komme på omgangshøjde med den seneste udvikling på området, siger Claus Andreasson.

Tænk vildt med Willerslev

Som en festlig og inspirerende afslutning på dagen, vil Rane Willerslev, professor i social antropologi og direktør for Nationalmuseet, opfordre byggebranchen til at "tænke vildt"

Ifølge Rane Willerslev befinder vi os i en langvarig og ulykkelig kreativitetskrise, som vi skal se at komme ud af.

- De egenskaber, som skal til for at omsætte kreativitet til en kraftfuld katalysator for en sund og dynamisk samfundsudvikling, bliver hverken efterspurgt eller belønnet. Vi har udviklet et nulfejlsregime og har opgivet modet til at fejle produktivt. Men det er ikke for sent, det er bare på høje tid, at vi tænker vildt, lyder det fra Rane Willerslev.

FAGLIGT NETVÆRK

Danvak er et fagligt netværk for professionelle inden for HVAC (Heating, Ventilation, Aircondition, Control) energi og indeklima. Foreningen er et samarbejde mellem VVS Teknisk Forening og IDA HVAC, der er et fagteknisk selskab i Ingeniørforeningen IDA.

Danvak arbejder for at højne medlemmernes kompetenceniveau gennem erfaringsudveksling, møder, kurser, konferencer og faglitteratur. Faglighed og netværk er omdrejningspunktet for Danvaks aktiviteter.

Artiklen er en del af temaet Samfund.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094