23948sdkhjf

NKT tæt på stor milliardordre

NKT er blevet valgt som foretrukken leverandør til levering af strømkabelsystemet til højspændingstransmissionslinjen Champlain Hudson Power Express i USA, der efter planen skal løbe fra den canadiske grænse til New York.

Projektet udvikles af Transmission Developers, Inc., og tidligere på året indsendte de sammen med Hydro-Québec den endelige projektansøgning til New York State Energy Research and Development Agency. Nu mangler de afsluttende kontraktforhandlinger og den endelige investeringsbeslutning.

NKT forventer at modtage den endelige ordre senest i 2022 og den har en værdi på cirka 1,1 milliarder euro svarende til 8,2 milliarder kroner.

NKT’s del vil omfatte konstruktion, produktion samt installation af kablerne langs ruten.

- Jeg er meget stolt over, at NKT kommer til at være en vigtig bidragsyder og partner til USA i transformationen til vedvarende energikilder. Landet er en vigtig aktør, når det kommer til at håndtere ​​konsekvenserne af klimaændringer. Sammen med TDI har vi arbejdet mange år på Champlain Hudson Power Express-projektet, og baseret på tæt samarbejde er vi nu i en god position til at realisere det. Desuden er jeg meget glad for, at vi nu udvider vores markedstilstedeværelse, hvilket er essentielt for vores vækstambitioner, siger NKT’s CEO Alexander Kara.

Champlain Hudson Power Express vil facilitere overførsel af bæredygtig vandkraft fra Canada til New York City i USA. Transmissionslinjen på 1.250 MW vil blive et væsentligt bidrag til New Yorks ambitioner om at transformere sin elproduktion og -forbrug til hovedsageligt at komme fra vedvarende energikilder.

Læs mere om: NKT
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078