23948sdkhjf

Hoffmann-hold vinder Bikubenfondens nyerhvervelse

Med en klar transformationsstrategi og et stort fokus på bæredygtighed bliver det et hold bestående af Hoffmann, Pihlmann Architects (tidligere en del af Lenschow & Pihlmann) og ABC Rådgivende Ingeniører, der skal udvikle Bikubenfondens nyerhvervede bygning på Thoravej 29 i Københavns Nordvestkvarter. 

– Dette team har ramt et udtryk og en arkitektur, som stemmer rigtig godt overens med den måde, vi gerne vil møde omverden på: Imødekommende og i øjenhøjde, men samtidig med tårnhøje ambitioner for nyskabelse, siger adm. direktør i Bikubefonden, Søren Kaare-Andersen, i en pressemeddelelse fra Bikubefonden. 

Bygningen kommer foruden Bikubenfonden blandt andet til at huse foreningen Hjem til Alle alliancen samt kunstinstitutionen Art Hub Copenhagen, der kommer til at indrette sig med værksteder, atelierer, udstillingsrum og café. 

Fakta om arkitektkonkurrencen 

Bikubenfonden købte i foråret 2021 bygningen Thoravej 29.

Til udviklingen af bygningen indbød Bikubenfonden tre hold sammensat af unge arkitekter og mere erfarne entreprenører og ingeniører til at konkurrere om opgaven. Følgende teams deltog: 

- Bgb med Arcgency som arkitekt og Øllgaard Rådgivende Ingeniører som ingeniør 

- Hoffmann med Pihlmann Architects (tidligere en del af Lenschow & Pihlmann) som arkitekt og ABC Rådgivende Ingeniører som ingeniør 

- Rasmus Friis A/S med Tegnestuen Lokal som arkitekt og Niras som ingeniør

Et fagligt bedømmelsesudvalg har ud fra et arkitektfagligt synspunkt bedømt de tre teams’ forslag.

Med formålet om at skabe vedvarende forandringer for udsatte unge og bidrage til udviklingen af en stærk og nyskabende kunstscene arbejder Bikubenfonden med at skabe et fællesskab, hvor mange forskellige aktører fra henholdsvis social- og kunstområdet inspirerer hinanden og arbejder sammen om fælles visioner og mål. Det samarbejde skal blandt andet finde sted på Thoravej 29.  

Betondæk bliver trapper 

Ud over at ramme det rette udtryk har vinderholdet haft et fokus på bæredygtighed i deres løsningsforslag, som forventes at opnå en DGNB Guld-certificering. 

Hele løsningen er tænkt ud fra et princip om, at bygningen skal genanvende sig selv. Det betyder eksempelvis, at man i stedet for blot at bryde etageadskillelser ned, vil skære betondæk ud og bruge dem til trapper og inventar. Ligesom man vil bruge overskydende facadetegl til gulvbelægning. 

Kombinerer unge og erfarne kræfter 

Det er et forholdsvis ungt arkitektteam, der sammen med erfarne entreprenør- og ingeniørkræfter skal stå for den arkitektoniske udvikling af Bikubenfondens bygning, og det har været hensigten fra starten. 

Med hjælp fra Arkitektforeningen har Bikubenfonden tilrettelagt en proces, der netop sikrede, at udvalgte unge arkitekter blev sat sammen med erfarne entreprenører og ingeniører i tre teams. Sammen har de skulle byde ind med et projekt, der på én gang var arkitektonisk nyskabende, bygbart, bæredygtigt og holdt sig inden for en fast pris. 

– I Bikubenfonden har vi fokus på talentudvikling og på at skabe rum og rammer for, at nye kræfter kan komme til at skabe og udvikle. Det har også været vigtigt her, og vi tror på, at den udvælgelsesproces, vi har skabt i samarbejde med Arkitektforeningen, kan blive afsæt for et godt samarbejde, når selve byggeprocessen går i gang, siger Søren Kaare-Andersen. 

Håbet er, at ombygningen kan sættes i gang i sommeren 2022.

 

Artiklen er en del af temaet Kultur.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094