23948sdkhjf

Farum-entreprenør vinder Vordingborgs nye rådhus

G.V.L. Enterprise bliver hovedentreprenør på opførelsen af det nye rådhus i Vordingborg. Det har kommunalbestyrelsen besluttet efter at have gennemgået tilbuddene fra fire prækvalificerede entreprenørfirmaer, skriver Vordingborg Kommune i en pressemeddelelse onsdag formiddag. 

Der er i budgetterne afsat 75 mio kr. til opførelsen af Borgernes Hus, der forventes at omfatte cirka 4.200 kvm fordelt på fire etager, tagterrasse med udsigt til Gåsetårnet, hovedindgang fra Valdemarstorvet, foreningszone med mødelokaler, en multifunktionel sal, demokratiplads og meget mere.

– Udover at vi på den lange bane kommer til at spare penge på at bygge nyt i stedet for at holde liv i en gammel nedslidt bygning, så kan vi også tilbyde vores medarbejdere et tiltrængt løft i arbejdsmiljøet. For kommunens borgere og foreninger betyder det også, at vi snart kan tilbyde adgang til mødefaciliteter, en ny stor fælles mødesal og en ny rådhusplads til udendørsarrangementer, udtaler borgmester Mikael Smed i pressemeddelelsen. 

Det nye rådhus skal rumme cirka 220 arbejdspladser og forventes klar til ibrugtagning i juni 2023. 

Aftaler skal sikre stram styring

G.V.L. Enterprise, som har base ved Farum, forventer at gå i gang med de første forberedelser til byggeriet primo februar 2022.

Inden selve byggeriet kan påbegyndes, skal der gennemføres arkæologiske undersøgelser og byggemodning af grunden. Museum Sydøstdanmark har tidligere meddelt, at de ikke forventer, at disse undersøgelser vil give anledning til forsinkelser.

For at styre selve byggeprocessen så stramt som muligt, har Vordingborg Kommune indgået et samarbejde med de rådgivende ingeniørfirmaer Rambøll, som skal stå for selve byggeledelsen, og Moe som har fagtilsyn. De skal sammen med kommunens medarbejdere sikre en tæt daglig dialog med entreprenøren. 

Kommunen fremhæver en række bæredygtighedselementer i det nye rådhus; solcelleareal, ventilationsanlæg med integrerede varmepumper og opsamling af regnvand til toiletter. 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094