23948sdkhjf

Svært at få EU-midler til rastepladser

Selv om Europa-Kommissionen netop har afsat 100 millioner euro til at etablere flere sikre rastepladser for lastbiler, kommer pengene ikke til at rulle hurtigt og lige med det samme.

Ifølge ITD skal pengene til de sikre rastepladser søges gennem infrastrukturfonden CEF, Connecting Europe Facility.

- Desværre viser erfaringerne fra tidligere tilskudsrunder, at det på grund af de komplicerede EU-regler er svært at få adgang til CEF-midlerne, siger politisk chef i ITD, Henriette Kjær.

- For os at se er problemet, at der er alt for få almindelige parkeringspladser til lastbiler. Behovet er så presserende, at det bør have førsteprioritet i EU. Landene bør derfor intensivere arbejdet med at udvide antallet af almindelige rastepladser for lastbiler, understreger Henriette Kjær.

Ifølge EU's egne beregninger er der cirka 300.000 almindelige lastbilparkeringspladser i Europa; men behovet er mindst 400.000 pladser. Der findes pt. blot 7.000 sikre rastepladser.

ITD deltager selv i en ekspertgruppe, nedsat af EU-Kommissionen om sikre rastepladser. Det er planen, at der oprettes sikre rastepladser for lastbiler for hver 100 km langs det såkaldte TEN-T vejnet, der dækker stort set alle EU-lande, og som også går igennem Danmark.

 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.096