23948sdkhjf

MT Højgaard bag p-hus med plads til forandring og adskillelse

I Roskilde-bydelen Musicon har Roskilde Kommune netop indviet det første ud af tre planlagte parkeringshuse i den musik- og kreativitetsfokuserede bydel.

Helt i bydelens ånd kommer p-huset til at skille sig visuelt ud med en varierende facade af rustikt genbrugsstål, metalliske containersider og slyng- og klatreplanter. 

En skulpturel trappe forbinder etagerne, og der er skabt plads til både akrobatiske parkour-udøvere og motorcykel-entusiaster i p-husets foreningslokaler. På taghaven vil beboerne i området på sigt kunne dyrke grøntsager og krydderurter. 

P-huset er opført af MT Højgaard Danmark og byder også på nye rammer til to lokale foreninger og plads til aktiviteter for bydelens beboere. 

– Stål er et slankt og ganske fleksibelt materiale, som vi kan bygge hurtigt med, så vi ser resultater fra dag til dag. Råhuset stod for eksempel færdig på godt tre måneder, hvilket er et særsyn for byggerier i den størrelse, siger projektdirektør Khaled Ghizzaui fra MT Højgaard Danmark i pressemeddelelsen. 

– Klassiske P-huse i beton er ofte ret lavloftede for at få plads til mange biler. Men her er vi sammen med bygherren og arkitekten gået en anden vej, så der er masser af plads og høje rum. Højden betyder, at rummene nemt kan bruges til andre formål end biler på sigt, i takt med at byens og borgernes behov ændrer sig, uddyber han. 

Lavet til at blive skilt ad

Roskilde Kommune, som er bygherre og ejer af p-huset, har en ejendomsstrategi med bæredygtighed som en af fire kernemålsætninger. Derfor har udviklere, arkitekter og entreprenører brugt genanvendte materialer fra området og arbejdet på at holde helt styr på alle stumper undervejs. Derved kan huset skilles ad, så de enkelte dele kan få nyt liv senere hen.

Parkeringshuset er skabt i et samarbejde mellem arkitektvirksomheden Mangor & Nagel, MT Højgaard Danmark, som vandt opgaven i marts 2020, og stålbygningseksperten Astron S.A for Roskilde Kommune.

Der er plads til 240 parkerede biler og 12 motorcykler.

 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Mest læste
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Kunst på byggehegn giver byggepladsen et smukt ansigt udadtil
Nu får alle ansatte i regionerne ret til fuld tid
Private botilbud dræner kommunernes plejebudget - en lille bitte smule
Vestjyde bliver formand for FOAs Social- og Sundhedssektor
Hovedstadens Letbane kan blive over en milliard dyrere
Appel til danske virksomheder: Råb EU op og vis, at PVC ikke uden videre kan erstattes
Nordiske Medier:
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Electronic Supply DK
Building Supply DK
Food Supply DK
Energy Supply DK
RetailNews
Transportmagasinet
Magasinet Pleje
Jern & Maskinindustrien
Mester Tidende
Licitationen
Motor-magasinet
Leder IDAG
Søfart
PlastForum DK
Kommunefokus
Fremtidens Logistik

Send til en kollega

0.156