23948sdkhjf

Se billederne: Metalindustrien hædrede 25 stortalenter

Fredag den 24. september hyldede metalindustrien 25 dygtige nyudlærte lærlinge i Den Sorte Diamant i København, hvor den årlige ML-Pris blev uddelt for 19. gang.

Familier, faglærere og mestre var også inviteret med til fejringen, og cirka klokken 10.15 tog alle gæster og prismodtagere plads i Dronningesalen. Herefter gik Kasper Palm, forbundssekretær i Dansk Metal og formand for Metalindustriens Uddannelsesudvalg, på scenen for at lykønske de 25 lærlinge og understrege deres vigtige rolle i den grønne omstilling. 

- Der bliver snakket særlig meget om al den kvalificerede arbejdskraft, vi mangler. Om hvor vigtigt de faglærte er for den grønne omstilling. Begge dele er rigtige, og begge dele er bekymrende. Men jeg bliver heldigvis mindre bekymret, når jeg ser jer. For så ser man, hvordan ægte kompetencer ser ud. Hvordan kvalifikationer og ihærdighed ser ud, og hvordan dygtige faglærte ser ud. For det er det, I er, sagde Kasper Palm.

Efter et musikalsk indslag af violinist Christine Bernsted fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium var det tid til selve prisoverrækkelsen.

Statuette, blomster og håndtryk

Hver af de 25 prismodtagere blev kaldt på scenen til håndtryk og overrækkelse af statuette, diplom og blomster. Samtidig blev der læst uddrag op af de indstillinger, som skoler og virksomheder har skrevet om lærlingene.

Til slut kom Michael Boas, der er fungerende næstformand for Metalindustriens Uddannelsesudvalg og chefkonsulent i DI, på scenen, og henvendte sig direkte til prismodtagerne: 

- Det er jer, der besidder vores konkurrencekraft i Danmark. Den skal I være stolte af. Hvis vi skal fastholde vores førerposition, er det helt afgørnede, at flere går den vej, I er gået, og også bliver talentfulde og dygtige faglærte. Faglærte der kan tage del både i produktion og udvikling af fremtidens produkter, løsninger og services, sagde Michael Boas.

Et nåleøje

De 25 nyudlærte lærlinge, som modtog ML-Prisen, har alle udmærket sig ved et 12-tal til svendeprøven. De har desuden kvalificeret sig til prisen ved at have stort fagligt overblik, være kvalitets- og ansvarsbevidste og selvfølgelig være gode kammerater og kolleger på deres arbejdspladser.

For at komme i betragtning til ML-Prisen skal både praktikvirksomheden og erhvervsskolen indstille lærlingen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125