23948sdkhjf

Betonskelettet på plads til kampsport og leg i hovedstaden

En tom plads i hjertet af Københavns Nordvestkvarter er nu erstattet af betonskelettet af det kommende Kampsportens Hus. Håndværkerne er i fuld gang med byggeriet af den store idrætsinstitution, som skal være et nyt samlingspunkt for lokalområdet med kampsport, bevægelse, fællesskab, leg og samvær.

Byggeriet ved Nørrebro Station er nu kommet så langt, at det er tid til at holde rejsegilde, skriver Københavns Kommune Økonomiforvaltningen i en pressemeddelelse.

Kampsportens Hus bygges af totalentreprenør Einar Kornerup for en entreprisesum oplyst til 108 mio. kr. Arkitektfirmaet Entasis har tegnet huset, mens rådgivende ingeniører Henry Jensen A/S også er tilknyttet.  

Fakta: Kampsportens Hus

  • Projektet har en samlet anlægssum på 104,5 mio. kr., hvoraf Den A.P. Møllerske Støttefond bidrager med 30 mio. kr., Lokale og Anlægsfonden med 10 mio. kr. og Nordea-fonden med 10 mio.kr. Københavns Kommune finansierer det resterende beløb og udgifter til husets drift. 
  • Kampsportens Hus bliver med sine 3.000 kvm centrum for kampsport, bevægelse og leg med 2.000 kvm udeareal. 
  • Kampsportens Hus skal være et åbent og inviterende hus, der er et fyrtårn for kampsporten og et samlingssted for lokalsamfundet. 
  • Ud over kampsportsforeninger er det sigtet, at blandt andet aftenskoler, skoler, daginstitutioner og børnefamilier kan benytte huset i dagtimerne. 
  • Kampsportens Hus bygges af entreprenørvirksomheden Einar Kornerup. Arkitektfirmaet Entasis har tegnet huset. 
  • Kampsportens Hus forventes at være færdigt og klar til brug medio 2022.

Når dørene slår op, kan københavnerne træde ind i et 3000 kvm stort hus der skal bringe kampsport, bevægelse og leg sammen. Lige udenfor kommer et stort udeareal på 2000 kvm til gavn for hele lokalmiljøet. Kampsportens Hus betegens derfor som en vigtig del af byudviklingen ved stationsområdet pi skillelinjen mellem Nørrebro og Nordvest. 

– Jeg er spændt på at følge projektet med Kampsportens Hus, som jeg har høje forventninger til. Huset skal danne grobund for gode og nære fællesskaber med fokus på fysisk aktivitet, siger overborgmester Lars Weiss (S), der deltager ved rejsegildet den 27. september sammen med kultur- og fritidsborgmester Franciska Rosenkilde (Å). 

Kampsportens Hus bliver ifølge Københavns Kommune det første kampsportshus i Danmark, som kombinerer træningsfaciliteter for kampsportsudøvere med et indendørs lege- og bevægelsesområde. Som en del af det arkitektoniske udtryk bliver huset indrettet med tydelige referencer til det asiatiske, der skal afspejle den asiatisk kampsport for eksempel taekwondo, karate og thaiboksning. 

Kampsportens Hus forventes at stå færdigt medio 2022. 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094