23948sdkhjf

Ingen krav om overenskomst: DAO-kunder er overraskede

Henover foråret og sommeren kom Nemlig.com i søgelyset efter Politiken i en række artikler afdækkede kritisable forhold for dagligvaretjenestens chauffører, der blev voldsomt kritiseret af fagforeningen 3F for dårlige arbejdsforhold for chaufførerne, og fordi onlinesupermarkedet ikke har sikret sig overenskomster for de chauffører, som bringer varerne ud til kunderne.

Men nu er en anden transportvirksomheden kommet i søgelyset. Det skriver Berlingske

Nærmere bestemt handler det om leveringen til de 20.000 danskere, der modtager frisk fisk fra Skagenfood. Leveringen er DAO Food, en underafdeling af DAO (Dansk Avis Omdeling), hyret til at klare, og Skagenfood troede indtil for nyligt, at de havde sikret sig mod en lignende sag, som den Nemlig.com havnede i.

Men virkeligheden er en ganske anden. DAO Food kræver ikke overenskomst for de natarbejdende chauffører, der bringer frisk fisk frem til kunderne for Skagenfood, lyder det ifølge Berlingske.

På samme vis som Nemlig.com benytter DAO Food sig ikke af egne ansatte chauffører, men i stedet selvstændige vogmænd. Her er der ifølge DAO-direktør Morten Villberg ingen krav om overenskomst mellem vognmænd og chauffører. 

- DAOs egne bude arbejder på 3F overenskomst. I forretningsområdet DAO Food benyttes dog hovedsageligt selvstændige vognmænd til kørslen. DAO stiller ikke krav til vognmænd og chauffører udover opgavens udførelse, men kræver selvsagt, at alt arbejde udføres efter alle gældende love og regler. DAO stiller således ikke krav om en konkret overenskomst for chauffører mv, forklarer DAO-direktøren i en mail til Berlingske.

Ifølge artiklen er både Skagenfood samt Salling Group, der ejer Skagenfood, overraskende over udmeldingen fra DAO. 

Til gengæld oplyser 3F, at de indtil videre forholder sig i ro.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125