23948sdkhjf

Stor, jysk hydraulikvirksomhed konkurs

Hydratech Industries, der har fabrikker i midtjyske Silkeborg og nordjyske Vrå, har indgivet sin egen konkursbegæring. Det skriver Midtjyllands Avis.

Hydratech Industries er specialiseret i produktion af køle- og hydraulikløsninger til vindmølleindustrien samt olie- og gassektoren.

Administrerende direktør Knud Andersen forklarer, at det er tre ting, der har væltet læsset. Dels har coronakrisen har negativ indflydelse, og sidenhen har krisen betydet kraftigt stigende råvarepriser.

- Vi havde også fået bygget en stor leverance op til kinesiske Goldwind på et trecifret millionbeløb, men de valgte de hydrauliske vingedrejninger fra til fordel for elektriske. Den omsætning har været svær at få tilbage på andre områder. Endelig er der en af vores større kunder, der har et betydelig nedsat behov på grund af for store lagre og forsinkelser på grund af Covid-19, siger Knud Andersen til Midtjyllands Avis.

Hydratech Industries har været plaget af store underskud de seneste år. I 2020 lød underskuddet før skat på 47,6 millioner kroner og året før på 75,5 millioner kroner.                     

Virksomheden har hovedsageligt været ejet af kapitalfonden BWB Partners, mens pensionsselskabet Pensam har haft en mindre ejerandel.

Hydratechs vind-division lå i Silkeborg, mens fluid power-divisionen lå i Vrå. Derudover havde Hydratech Industries produktion i Tjekkiet og Kina, samt serviceselskaber i USA og Indien.

Originalartikel: https://www.midtjyllandsavis.dk/artikel/fbcffe7b-2d5c-478e-ada1-c371ee5634e9/

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.093