23948sdkhjf

LT Automation speeddatede sig til to nye medarbejdere

Der er kamp om de kvalificerede medarbejdere i den danske industri, og det gælder også virksomheder i den danske robotindustri.

En af de robotvirksomheder, der oplever stigende efterspørgsel efter avancerede brugervenlige automationsløsninger, er LT Automation i Aalborg.

Siden 2009 har LT Automation udviklet innovative og brugervenlige robotløsninger til hospitaler og fremstillingsvirksomheder i ind- og udland.

- Vi har en støt stigende ordreindgang, og det lover godt for dansk robotteknologis fremtid. Den største bremse for vores vækst ligger i, at vi også har vanskeligt ved at skaffe tilstrækkeligt med kvalificeret arbejdskraft. Vi søger projektleder, mekanisk konstruktør og robotprogrammør, siger CEO Lasse Thomsen, LT Automation.

Skepsis efter mange forgæves forsøg

Lasse Thomsen nævner at LT Automation uden effekt har forsøgt sig med stort set alle muligheder, der findes: LinkedIn, Jobindex, netværk med videre. Virksomheden var derfor tæt på at opgive, men et forslag om at LT Automation kunne samarbejde med Akademikernes A-kasse om at holde en Talent Attraction-dag, fik Lasse Thomsen til at give det en chance.

Lasse Thomsen var dog skeptisk. Hvordan kunne Akademikernes A-kasse hjælpe LT Automation med at skaffe superskarpe kandidater inden for robotteknologi?

- Jeg kontaktede Julie Kroll Bech, Akademikernes A-kasse. Julie var hurtig til at få et program skruet sammen. Hun tog en snak med alle de kandidater, der havde et match på de tre stillinger, vi søgte, og få dage efter dukkede 11 personer op med uddannelser inden for lige præcis det vi søgte, fortæller Lasse Thomsen.

Datoen kom på plads. LT Automation havde afsat et par timer til at møde kandidaterne, præsentere virksomheden og slutteligt gennemføre lynjobinterviews.

To nye medarbejdere ansat

- Jeg havde ikke de store forventninger, men allerede under præsentationsrunden må jeg sige, jeg blev meget overrasket. Det er VILDT, at så mange kloge hoveder kunne gå ledige og ikke have et job! Aldrig har jeg oplever noget mere effektivt, og jeg har trods alt arbejdet med robotter siden 1986, lyder det fra Lasse Thomsen.

Efter at havde afholdt 10 minutters lyn-jobinterviews med hver kandidat, kunne LT Automation ansætte to nye medarbejdere på stedet. Dermed fik Lasse Thomsen to af de tre åbne stillinger – en projektleder og en robotprogrammør - besat i løbet af blot en formiddag.

- Hos Akademikerne A-kasse hjælper vi i stigende grad robotvirksomheder med at få løst akutte og specifikke rekrutteringsudfordringer. Vi tager os gerne af indledende matchende screening, indkaldelse og booking, så det bliver så let og enkelt som muligt. Netop derfor er det glædeligt at opleve når virksomheder får værdi ud af det samspil, der opstår, når akademikere og i dette tilfælde innovative teknologivirksomheder finder sammen, siger Julie Kroll Bech, rekrutteringspartner hos Akademikernes A-kasse.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078