23948sdkhjf

Ørsted låner 500 millioner euro til grøn omstilling

Den Europæiske Investeringsbank (EIB) har givet Ørsted et lån på 500 millioner euro for at støtte Ørsteds accelererede investeringsprogram inden for vedvarende energi og færdiggørelsen af havvindmølleparken Borssele 1 & 2 ud for den hollandske kyst.

- Vi er meget glade for, at EIB har forpligtet sig, og for den store opbakning, vi i Ørsted har fået fra EIB til vores investeringer i havvindmølleparken Borssele 1 & 2 og til vedvarende energi i det hele taget. Med dette lån har Ørsted sikret sig langsigtet finansiering af projektet, hvilket er afgørende for, at vi kan lykkes med vores ambition om at blive verdens førende grønne energiselskab, siger Vice President Kasper Kiim Jensen, Head of Treasury & Capital Planning i Ørsted.

Lånet er en langsigtet forpligtelse for EIB, oplyser selskabet.

- EIB har en lang tradition for at finansiere vindkraft – lige fra teknologiudvikling til selve vindmøllerne. Derudover har vi finansieret nogle af de største vindmølleparker i Europa og dermed i sidste ende været med til at sænke prisen på vindenergi, siger Kris Peeters, Vice President i EIB, og fortsætter:

- Vedvarende energi bliver mere og mere vigtig på vores rejse hen imod at blive CO2-neutrale. EIB er fast besluttet på at finansiere denne omstilling, og vi er glade for økonomisk at kunne støtte Ørsteds rolle heri.

Lånet hidrører opførelsen og færdiggørelsen af de 94 havvindmøller på den 752 MW-store havvindmøllepark Borssele 1 & 2.

Forsidefoto: Ørsted

Artiklen er en del af temaet Samfund.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078