23948sdkhjf

Sweco vinder færdiggørelsen af syddansk supersygehus

Byggeriet af Danmarks største nybyggede sygehus, Nyt Odense Universitetshospital (Nyt OUH) går snart ind i sidste fase med Sweco i en vigtig rolle.

Rådgiverfirmaet har netop underskrevet en fireårig rammeaftale med Region Syddanmark om færdiggørelsen af delprojekter til det ambitiøse supersygehus med tilhørende rådgivning til det omkringliggende landskabsprojekt.

Det integrerede rådgiverhold består af Swecos egne ingeniører og landskabsarkitekter med Creo Arkitekter som underrådgiver. Parterne har erfaring med kvalitetsfondsprojekter og projekter med lignende kompleksitet og størrelse som Rigshospitalet Nordfløjen, Skejby Psykiatriske Center, Nyt Hospital Herlev og Dansk Hovedpinecenter på Rigshospital Glostrup.

Danmarks største nybyggede sygehus

Odenses nye Universitetshospital forventes at stå klar i 2024.

Med en størrelse på 247.000 kvm bliver det nye universitetshospital det største nybyggede sygehus i Danmark.

Nyt OUH opføres på en grund på i alt 860.000 kvm og er omfattet af tre lokalplaner. Hospitalet rummer 702 senge, 52 operationsstuer, 374 ambulatorier og 3000 parkeringspladser på terræn.

Samspil mellem bygninger og landskab

Mens Swecos ingeniører skal levere blandt andet teknisk bistand, projektering, projektopfølgning, byggeledelse og tilsyn, skal landskabsarkitekterne fra Sweco Architects udarbejde og realisere det samlede landskabsprojekt omkring Nyt OUH, der omfatter både grønne strukturer omkring hospitalsbyggeriet samt udformningen af bygningsnære ude- og opholdsarealer. 

Landsskabsprojektet for Nyt OUH tager udgangspunkt i et tidligere udarbejdet projektforslag, og der ligger et vigtigt arbejde i at opdatere og opgradere landskabet, så det understøtter bygningerne og funktionerne på supersygehuset. Landskabsprojektet er centralt i forhold til at skabe den vigtige sammenhæng mellem byggeriet og omgivelserne med fokus på den menneskelige skala og mødet med naturen. 

– Samspillet med bygninger og landskab er utroligt vigtigt, særligt omkring hospitaler, hvor den landskabelige bearbejdning har stor betydning for både patienter, personale og besøgende, siger Anja Boserup, kreativ leder for Landskab & Byplan i Sweco Architects, i pressemeddelelsen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Amerikanske ordrer giver Haarslev perfekt start på 2023
Basalt-direktør efter lukning: - Vi fortryder intet
Vognmand: Fri os fra grønt bluffnummer
To statslige selskaber skal eje og drive 'brint-rør'
Energistyrelsen lægger an til markedsdialog om udbud af 9 GW havvind
Dansk racerkører med kurs mod stjernerne
Nordiske Medier:

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141