23948sdkhjf

Arkitekturens Dag hylder naturnært byggeri

Mandag 4. oktober holder hele verden Arkitekturens Dag. Også i Danmark vil dagen blive markeret, og især koblingen mellem arkitektur, byudvikling og FNs 17 verdensmål kommer i fokus.

I 2021 vil arkitekturens festdag handle om nye forbindelser til natur og hvordan vi bliver klogere på arkitekturens betydning for samfundet og vores liv.

Samtidigt vil flere af landets kommuner benytter Arkitekturens dag til deres årlige bygningspræmiering.

I Danmark er det Arkitektforeningen, der står bag markeringsdagen, som er dedikeret til at vise byudviklingsprojekter og komme tæt på smuk arkitektur.

Find det landsdækkende program på www.arkitekturensdag.dk.

Her kan du blandt andet læse om arrangementer søndag 3. oktober og mandag 4. oktober, hvor Lejre Kommune og Hyllegård Høje  fejrer Arkitekturens Dag.
I løbet af de to dage kan man tage del i debatten om måden, man planlægger byer, landsbyer og landskaber og forsøger at imødekomme den længsel efter natur, som mange giver udtryk for i disse år.

Hus og natur smelter sammen

Det vil ske gennem en række fremvisninger, nogle allerede i weekenden, hvor man kan opleve nogle af de mange arkitektoniske nyskabelser, som vel at mærke ikke kun er æstetiske, men som ifølge Johnny Svendborg, formand for Arkitektforeningen, vil hjælpe os til at bo bæredygtigt, gardere os mod klimaudfordringer og passe bedre på naturen.

- Arkitektur og natur har det til fælles, at den beriger og berører os. I disse år ser vi mere og mere, hvordan vores fysiske strukturer og naturen smelter sammen og hjælper hinanden frem. Det gælder i valg af byggematerialer, som bliver mere og mere bæredygtige. Og når vi designer nye besøgscentre, stisystemer og boligområder, der bringer os tættere på naturen - samtidig med, at vi passer på den, siger Johnny Svendborg i en pressemeddelelse.

Naturlige byggematerialer

Hyllegård Høje i Lejre Kommune er for eksempel et af de bofællesskaber, man kan opleve på Arkitekturens Dag. Det er p.t. under opførelse og kommer til at inddrage vedvarende energi, brug af naturlige byggematerialer, smartere affaldssystemer samt plads til vild natur, lokal madproduktion og et beboerdrevet fællesskab for mennesker i alle aldre.

Vand, planter og dyreliv

Også i Vejle Kommune, hvor udviklingen af den nye bydel Ny Rosborg i Vejle Ådal, er i gang, kan man komme tættere på tanker og metoder bag.

"Bydelen er udtryk for en tilgang til byudvikling, hvor ny by og natur udvikles på udtjente arealer, for eksempel en tidligere losseplads. Hvor jord genbruges fra andre projekter, og hvor naturen og klimahensyn har inspireret planen - og hvor der bliver plads til vand, planter, dyreliv og til fællesskab", skriver Arkitektforeningen i pressemeddelelsen.

kargaard

Artiklen er en del af temaet Kultur.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Mest læste
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Danmarks tredjestørste bro skyder op
Ungdomsboliger på vej ved Charlottenlund Slot
Havne- og kulturbad er klar til at blive bygget
IoT-virksomhed har ramt en guldåre med sensor-teknologi
Elektronikvirksomhed fremtidssikrer produktionen
DFDS hjalp med hunde og transport til Tyrkiet efter jordskælvet
Nordiske Medier:
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Electronic Supply DK
Building Supply DK
Food Supply DK
Energy Supply DK
RetailNews
Transportmagasinet
Magasinet Pleje
Jern & Maskinindustrien
Mester Tidende
Licitationen
Motor-magasinet
Søfart
PlastForum DK
Fremtidens Logistik
FemernNews
EnergyIslandNews

Send til en kollega

0.128