23948sdkhjf

Hadsund-firma bag nyt landstrømsanlæg på toppen af Danmark

Hadsund-virksomheden PowerCon har leveret et ny landstrømsanlæg til Skagen Havn, der bliver taget i brug fredag 8. oktober.

Anlægget er sat i verden, fordi havnens ledelse ønsker at give et alternativ til dieselmotorer, der sviner og støjer mindre, oplyser Skagen Havn i en pressemeddelelse. 

Det nye landstrømsanlæg er tiltænkt eksempelvis fiskefartøjer, og er konstrueret efter landstrøms standarden IEC 80005-3. Anlægget består af 5 kajtavler med hver 2 stk. 350 A IEC 80005-3 udtag, placeret på kaj 5 og langs kaj 7.

Med de samlede 10 udtag er det muligt at forsyne 10 skibe med forskellige spændingsniveauer og frekvenser - uafhængigt af hinanden.

Ved synkronisering af op til 4 udtag, kan anlægget levere en maximal strømstyrke på 1.400A. Gennem trykfølsomme skærme i landstrømstavlerne kan det let tilkobles og styres af kunden selv.

Direktør for Skagen Havn, Willy B. Hansen er meget tilfreds med processen og ser frem til at landstrømsanlægget tages i brug

- Når fiskefartøjerne kobler sig på landstrømsanlægget i stedet for at benytte dieselmotorerne, vil det betyde at støjniveauet reduceres og i øvrigt højne luftkvaliteten i nærområdet. Dermed understøtter investeringen også Skagen Havns strategi for bæredygtighed, siger han.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094