23948sdkhjf

Jönsson-hold på glatis - vinder skøjtehal

Det bliver Jönsson Entreprise, der sammen med BBP Arkitekter og Moe Rådgivende Ingeniører, skal opføre Gladsaxes nye skøjtehal. Det oplyser entreprenørfirmaet fra Nærum i en pressemeddelelsen.

Vinderbuddet byder blandt andet på en tilskuerbalkon rundt om isen og teknisk solide bæredygtige løsninger, så hallen kan bidrage til Gladsaxes grønne omstilling.

– Gladsaxe får et moderne skøjtemiljø i en miljørigtig bygning, med lavt energiforbrug og lave driftsomkostninger. Det har været en spændende opgave at skabe bæredygtige løsninger samtidig med at tænke ud af boksen og få både bygningens funktion og arkitektur til at gå op i en højere enhed, fortæller Thomas Normann, adm. direktør i Jönsson, i pressemeddelelsen.

Projektet blev udbudt som totalentreprise i omvendt licitation. Gladsaxe Kommune har tidligere afsat 85 mio. kr. til projektet. 

Udover Jönsson-holdet var de øvrige prækvalificerede hold: Vestergaard Nielsen med Rådgiverne IPD, Cobe Arkitekter og Hundsbæk & Henriksen, Base Erhverv med Rådgiverne Arkitema og Cowi, CC Contractor med Rådgiverne CCO Arkitekter og Afry samt Hoffmann med Rådgiverne Friis & Moltke Arkitekter og Sweco.

Anerkendende nik til løsningerne

I tilbagemeldingen på vinderholdets tilbud er flere arkitektoniske løsninger fremhævet. Herunder indarbejdning af balkonløsningen rundt om isen, som bidrager til den samlede oplevelse af stemningen i hallen. Løsningen roses også for et godt bredt udkigsareal mellem lounge og hallen, klublokalets udsigt ud over fodboldbanerne, udskænkningszoner og en trappe mellem stue og første sal, der funktionelt er ført videre som teknisk adgang til taget.

Arkitektonisk roses placering af isbanen mod øst, åbninger mod tre verdenshjørner, der giver et godt udsyn og samspil med omgivelserne.

Endelig fremhæves den samlede bygningsform med vandret underopdeling af facaden, der giver bygningen et stærkt arkitektonisk udtryk med afrundede former, der refererer til isbanens form.

Den energivenlige skøjtehal erstatter Gladsaxes gamle nedslidte og energitunge skøjtehal. Den gamle hal vil blive genbrugt til fritidsaktiviteter, som hverken kræver nedkøling eller opvarmning, så flere borgere får mulighed for at bevæge sig.

Artiklen er en del af temaet Kultur.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Mest læste
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Nyt tiltag i lokal Kvickly skal sikre længere levetid på varerne
Haas afslører: Her er Kevins nye Formel 1-racer
Bro-direktør ser store flaskehalse ved Femern-åbning
Stålpriser stiger på lav kapacitet og CO2
Ny installatør-kæmpe vil opkøbe virksomheder hver måned
Rambøll øjner stigende marked for sænketunneler: - Her er vi i den absolutte verdenselite
Nordiske Medier:
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Electronic Supply DK
Building Supply DK
Food Supply DK
Energy Supply DK
RetailNews
Transportmagasinet
Magasinet Pleje
Jern & Maskinindustrien
Mester Tidende
Licitationen
Motor-magasinet
Søfart
PlastForum DK
Fremtidens Logistik
FemernNews
EnergyIslandNews

Send til en kollega

0.314