23948sdkhjf

Stor fusion: Nordjyske producenter af procesudstyr forener kræfterne

Carsoe har indgået en aftale om overtagelse af samtlige aktier i Intech.

Samtidig er de to virksomheder blevet enige om at konsolidere de samlede seafood-aktiviteter i Carsoe, ligesom alle food-aktiviteter relateret til bakkedispenseringsudstyr konsolideres i Intech.

De tidligere ejere af Intech, Leif Carøe Andersen og Carsten Trudslev, fortsætter i deres nuværende roller og som betydelige minoritetsaktionærer.

Udvikling og udvidelse i fokus hos Carsoe

Ifølge parterne komplementerer Intechs aktiviteter Carsoes, og konsolideringen gør det muligt for begge virksomheder at accelerere videreudviklingen af deres positioner inden for henholdsvis seafood- og food-segmenterne, blandt andet gennem en styrket evne til at imødekomme kundernes efterspørgsel på komplette totalløsninger. Begge virksomheder ser således kombinationen som en katalysator for yderligere vækst, udvidede forretningsaktiviteter og bedre muligheder for at tiltrække det bedste talent.

Med aftalen mellem Carsoe og Intech styrker Carsoe sin mulighed for øget vækst ved at refokusere virksomheden udelukkende til seafood-segmentet. Kombinationen med Intechs seafood-aktiviteter udbygger Carsoes produktportefølje til markedets mellemstore og mindre fartøjer, og forventes at accelerere realiseringen af en række vækstmuligheder på eksisterende og nye markeder, både on- og offshore. Fællesmålet bliver at forsætte med at levere exceptionel service og markedsledende procesudstyr til den nu endnu større kundebase inden for seafood.

- Vi ser en lang række fordele ved at gå sammen med Intech og bygge en endnu stærkere seafood-virksomhed i Carsoe-regi. Vi er på en rejse hen imod at blive verdens største, foretrukne leverandør af komplette fiskefabrikker ombord på fartøjer. Personligt ser jeg meget frem til at føre vores højt specialiserede medarbejdere i Intech og KM Fish Machinery sammen med Carsoes dybt professionelle og dygtige medarbejdere. Sammen bliver vi endnu stærkere, og i kraft af vores fælles virksomhedskultur føler jeg mig overbevist om, at der er en særdeles spændende fælles rejse foran os, siger Carsoes administrerende direktør Hugo Dissing, som fortsætter i sin rolle i det nye seafood-fokuserede Carsoe.

Intech overtog KM Fish Machinery i juni 2021, og er således en del af Intechs seafood-aktiviteter.

Carsoes primære aktivitet bliver at udvikle, producere, markedsføre, distribuere og servicere udstyr og komplette løsninger til håndtering, forarbejdning, frysning og pakning af fisk og skaldyr.

Intech accellerer vækststrategi

Inden for food-segmentet har Intech de seneste år oplevet markant vækst i kraft af en ambitiøs strategi. Denne strategi skal bane vejen for virksomhedens vækst fremover, og forventes nu at kunne accelereres yderligere med afsæt i den samlede viden, ekspertise, produktportefølje og kundebase som kombinationen af Intechs og Carsoes food-aktiviteter bringer.

Intech får således mulighed for at fokusere endnu mere målrettet på sine bakkedispenseringsprodukter kombineret med øget automatisering, eksempelvis i form af pick & place-robotter og komplette emballeringsløsninger, alt sammen i tæt samarbejde med datterselskabet DamGaard Automatik.

- Vi står nu med to markedsledende bakkedispenserings-brands under samme tag, AnyTray og Intray, og på baggrund af dette stærke fundament og skærpede fokus forventer vi at kunne udbygge vores produktportefølje yderligere inden for food-segmentet. Fødevareindustrien er under hastig udvikling, da kunderne ønsker mere convenience, og det gør, at nye teknologier hele tiden udvikles, hvilket en fokuseret forretningsstrategi skal hjælpe os med at indfri potentialet i, siger Kim Weidemann, der fortsætter som administrerende direktør i Intech.

Intechs primære formål bliver at udvikle, producere, markedsføre, distribuere og servicere Intray- og AnyTray-produktlinjerne.

Startskuddet til nye eventyr

Ifølge grundlægger og medejer af Intech, Leif Carøe Andersen, har virksomhederne tilsammen et enormt potentiale.

– Jeg har været så privilegeret at være en del af seafood-industrien hele mit arbejdsliv, og de seneste 22 år opbygget Intech til i dag at være et velkendt brand i branchen. Nu står vi med en ny begyndelse for både Intech, Carsoe og mig selv, når jeg tager min ekspertise og seafood-teamet med over til Carsoe for at opbygge en ny og fælles fremtid. Det er et perfekt match, og timingen kunne ikke være bedre. Jeg er stolt over at blive en del af Carsoes seafood-forretning og ikke mindst overlade ansvaret for food-aktiviteterne til Intechs erfarne stab af medarbejdere. Det er en helt naturlig udvikling for Intech og et oplagt tidspunkt for dette generationsskifte, siger Leif Carøe Andersen.

Intechs anden medejer, Carsten Trudslev, deler Leif Carøe Andersens begejstring over det, der virker som en oplagt strategisk mulighed for alle:

– Der er et utal af positive afledte effekter ved denne konsolidering, og jeg er sikker på, det vil være til stor fordel for vores medarbejdere, vores to virksomheder og hele lokalområdet omkring vores to arbejdspladser. At bringe disse to markedsledende virksomheder sammen og skærpe deres respektive fokus på hver deres kerneforretning er i min optik det helt rigtige strategiske træk, hvilket jeg ser meget frem til at bidrage til i den fortsatte udvikling af de i Intech kombinerede food-aktiviteter, siger Carsten Trudslev.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Nordiske Medier:

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.094