23948sdkhjf

Velux udpeger entreprenør til 14.000 kvm innovationscenter

Det bliver KG Hansen & Sønner, som skal omdanne et gammelt trælager på Velux Gruppens fabrik i Østbirk til et førsteklasses innovationscenter, navngivet LKR Innovation House. 

Entreprenøren fra Grindsted har netop indgået en samarbejdsaftale i en tidlig inddragelse med ovenlyskæmpen, oplyser selskabet op sin hjemmeside. 

Innovationsbyggeriet skal samle stemningen fra den oprindelige lagerhal til nye transparente kontorer, værksteder, forsøgslaboratorier og lignende med et samlet areal på cirka 14.000 kvm. 

Hele projektet er med stor fokus på genbrug og bæredygtighed, hvor midten af bygningen spiller en central rolle. Her opføres et helt nyt landskab der danner hjertet for et mødested til medarbejderne. 

Bruger 200 millioner  

Velux offentliggjort i maj i år, at Praksis Arkitekter vandt arkitektkonkurrence om projektet. Arkitektfirmaet samarbejder med Søren Jensen Rådgivende Ingeniører, Briqgroup og Detblå på projektet. 

I den forbindelse lød det også, at selskabet forventer at investere næsten 200 mio. kr. i etableringen af sin nye innovationsbygning.  

Den eksisterende træbygning på 9.500 kvm blev oprindeligt indviet i 1995 som et lager. Den nye ombyggede bygning forventes færdig i 2023. Den vil huse det meste af den produktudvikling, som Velux Gruppen laver, og som i dag er spredt over flere steder i Danmark og i udlandet.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Nordiske Medier:

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.094