23948sdkhjf

Licitationen mener: Slæber du rundt på højtlønnet dødvægt?

De stigende priser på energi, råvarer, materialer og fragt får rynkerne frem i panden hos mange topchefer i den danske byggebranche for tiden. Lige nu forsøger man at sende regningen videre gennem værdikæden. Og det er ikke altid let.

Samtidig må virksomhederne have ja-hatten på både i forhold til at imødekomme den massive efterspørgsel, og når medarbejderne kræver mere i løn, fordi de har fået et godt tilbud fra en konkurrerende virksomhed.

Det er alt i alt rammevilkår, som skaber endnu flere rynkede pander i direktioner og bestyrelseslokaler.

Nu er det ikke fordi, topcheferne i dansk byggeri er handlingslammede. De fleste er ansvarlige og dygtige til at træffe de nødvendige beslutninger. Både her og nu og på sigt.

Spørgsmålet er, om de på nogen måde har mulighed for at vurdere, hvordan de nuværende rammevilkår vil sætte aftryk på markedet om bare et års tid.

Det har aldrig været let at kigge ret langt frem i byggebranchen. Lige nu har det aldrig været sværere.

Det er af enorm betydning, at topcheferne træffer de rigtige beslutninger, så de på den ende side ikke driver virksomheder med en voldsom dødvægt af højtlønnede medarbejdere og på den anden side ikke mangler dygtige medarbejdere til at skabe den vækst, som er afgørende for virksomhedens fremtid.

Og selvom ingen kender dagen i morgen, så kan man godt være parat til at tackle udfordringerne.

Artiklen er en del af temaet Samfund.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078