23948sdkhjf

"Vi er boblende glade" – duo vinder det nye Ishøj Teater

Ishøj Teater har gennem 53 år begejstret børn i alle aldre med forestillinger fra eventyrets verden. Gennem alle årene har teatret lagt vægt på at tale med børnene om det, de oplever på scenen. Teatrets aktiviteter og optrædener med årene nået et højere niveau end ventet, men teaterbygningen er ikke blevet moderniseret siden opførelsen i 1972 og er i dag helt nedslidt.

Med en bevilling på 43,6 mio. kr. i hånden til en tiltrængt modernisering blev der i foråret 2021 udskrevet en arkitekkonkurrence.

43,6 mio. kr. til projektet

I foråret 2021 modtog Ishøj Teater en bevilling på 37,1 mio. kr. A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal med det formål at modernisere og udvide bygningen.

For A.P. Møller Fonden har det været afgørende for donationen at sikre, at der fortsat kan spilles børneteater af høj kvalitet i Ishøj og ikke mindst sikre det vigtige arbejde med at bringe børn sammen på tværs af sociale skel og etnisk baggrund.

Udover den store donationbidrager Ishøj Kommune med 6,5 mio. kr. til projektets realisering.

Arkitektkonkurrencen er netop afsluttet. Vinderforslaget er tegnet af Wohlert Arkitekter med underrådgiver Svendborg Architects. Det skriver Ishøj Kommune på sin hjemmeside.

– Vi er boblende glade og yderst taknemmelige over den store og helt enestående donation, som teateret har fået af A.P. Møller Fonden, og den store støtte, vi får fra Ishøj Kommune. Med den nye bygning kan vi realisere visionerne om blandt andet at udvikle mere teater for stadig flere børn, unge og deres voksne, siger teaterleder Allan Grynnerup i pressemeddelelsen. 

Hylder teatermagien 

Vinderforslaget præsenterer en helt ny teaterbygning, hvor spor af landskabet trækkes op i facadens organiske former, og relationen til landsbyen og landskabet er både nytænkt og nærværende. 

Herudover lægger forslaget op til en teaterbygning, der i høj grad hylder teatermagien ved at sætte en stemningsskabende og åben ramme omkring teateroplevelsen, hvilket styrker Ishøj Teaters identitet som et eventyrligt sted. 

Opførelsen af den nye teaterbygning vil desuden fremtidssikre teatret ved at opfylde de moderne krav til komfort, bæredygtighed og teknik.

Fakta om Ishøj Teater

Ishøj Teater har i en lang årrække haft status som egnsteater i Ishøj Kommune. 

Teateret blev grundlagt og bygget af nogle af dansk børneteaters pionerer, Jytte og Tonny Lyngbirk, der for alvor startede deres arbejde med professionelt teater for børn i 1965. I 1969 åbnede de en lille teaterbygning ved deres eget hus i Ishøj landsby, og i 1972 indviede de det nuværende teater i landsbyen Tranegilde i Ishøj.

Ishøj Teater har med stor succes siden 1969 spillet teater for børn fra hele Sjælland og er i dag en veletableret institution, der blandt andet arrangerer bustransport for børnehaver, skoler og andre større grupper.

Udover de primære aktiviteter samarbejder teateret med Ishøj Kommunes andre kulturinstitutioner, børnehaver og skoler om aktiviteter som workshops, undervisning og dramatiseringer. Teatret samarbejder endvidere med andre teatre og aktører i det omfang, der er kapacitet til det.

Artiklen er en del af temaet Kultur.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Nordiske Medier:

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.211