23948sdkhjf

Facebook køber jord for 277 millioner til vestjysk datacenter

Facebook og Esbjerg Kommune har underskrevet en aftale på køb af 212 hektar jord til en pris af 277 mio. kr., oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

Aftalen betyder, at IT-giganten kan sætte gang indledende planlægnings- og undersøgelsesaktiviteter og dermed afsøge muligheden for at opføre et datacenter ved Andrup i Esbjerg.

Lukasz Lindell, talsmand for Facebook, bekræfter købet af arealet:

– I de kommende måneder vil der blive udført nogle indledende, forberedende arbejder, som vil være med til at understøtte den videre udvikling af arealet. Opførelsen af et datacenter starter først, når der er truffet en endelig investeringsbeslutning, udtaler han.

I 2018-19 var Facebook i gang med undersøgelser af arealet, men besluttede sig for at stoppe arealerhvervelsen og udviklingen af projektet. Esbjerg Byråd valgte efterfølgende at gribe muligheden for at opkøbe jorden i Andrup og erhvervede arealet i 2020 som led i en strategi for at tiltrække investorer.

– Jeg er meget glad for, at Facebook er tilbage i Esbjerg og nu igen undersøger mulighederne for at etablere datacenter i Andrup. Underskrivelsen af købskontrakten er bare den første milepæl i denne proces, siger borgmester i Esbjerg Kommune, Jesper Frost Rasmussen, i pressemeddelelsen.  

 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094