23948sdkhjf

Flere byggegrunde på hylderne

Salget af helårsbyggegrunde er under coornapandemien gået som varmt brød, men nu ses der tegn på en ændring. For første gang siden november 2019 ses nemlig en stigning i antallet af helårsgrunde til salg. 

Der ses således en stigning på 112 grunde fra 3.254 helårsgrunde til salg i august til 3.366 i september. Det viser en beregning fra ejendomsmæglerkæden Nybolig baseret på data fra Boligsiden. 

Kæden adm. direktør, Peter J. Mattsen, ser en sammenhæng mellem den lille ændring i udbuddet af byggegrunde som et tegn på, at boligmarkedet flere steder så småt begynder at vise tegn på mæthed. 

– Boligudbuddet er skrumpet kraftigt under coronapandemien, og derfor har byggegrunde været et attraktivt alternativ. Men i løbet af denne sommer er det samlede boligudbud begyndt at stige igen, og det tager helt naturligt også lidt af trykket af efterspørgslen efter nye byggegrunde, siger Peter J. Mattsen i en pressemeddelelse fra Nybolig.

Salget af byggegrunden har ligget på et særdeles højt niveau tidligere på året.

I første halvår 2021 er der således solgt cirka 3.400 byggegrunde i Danmark. Det er flere, end der blev solgt i hele 2019 og 79 pct. mere end i første halvår 2020.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078