23948sdkhjf

Førende international operatør på krydstogtområdet bygger terminal på havnen i Kalundborg

Kalundborg Havn indgår aftale med Global Ports Holding, der er verdens største uafhængige krydstogtsoperatør

Kalundborg Havn har indgået en 20-årig aftale med Global Ports Holding Plc (GPH). GPH er verdens største uafhængige krydstogtshavns-operatør, der opererer i 19 krydstogtshavne i 13 lande og har ca. 15 mio. passagerer gennem deres terminaler årligt. GPH har terminaler i bl.a. Barcelona, Lissabon, Malaga og Valletta og har et stærkt samarbejde med over 70 krydstogtsrederier.

Aftalen med Kalundborg Havn medfører, at GPH for første gang ”træder” ind på det voksende nordeuropæiske krydstogtsmarked.

Det skriver Kalundborg Havn i en pressemeddelelse.  

Aftalen indebærer bl.a., at GPH lejer 20.000 kvm areal på Ny Vesthavn, hvor GPH inden for kortere tid investerer og opfører en ny krydstogtsterminal til en budgetpris på seks mio. euro. Terminalen vil GPH selv drive med ansatte medarbejdere, alle former for krydstogtsterminal-aktiviteter og enkelte butikker.

Logistisk god placering

GPH vil ligeledes – med support fra Kalundborg Havn - varetage markedsføring af Kalundborg Havn som krydstogtsdestination og ikke mindst turnaround havn.

Kalundborg Havn har siden starten i 2005 - inden for dette forretningssegment - modtaget anløb af ca. 75 krydstogtsskibe og været krydstogtsdestination for flere krydstogtsrederier.

- Beliggenheden centralt i Danmark, og kun ni sømil fra T-ruten - dybvandsruten til Baltikum - gør, at Kalundborg ligger godt for krydstogter i det Baltiske område. Det er ligeledes attraktivt, at vi har den relativt korte transporttid til Københavns lufthavn, der mindskes yderligere ved den snarlige færdiggørelse af motorvejen til Kalundborg, fremhæves det i pressemeddelelsen

Havnedirektør Bent Rasmussen udtaler:

- Denne nye aftale viser i alt tydelighed, at alle deltagende beslutningstagere så rigtigt, da vi iværksatte udvidelse af Kalundborg Havn med Ny Vesthavn til vores business cases forventede aktiviteter inden for containere og krydstogtsaktiviteter.

- Jeg er meget stolt af, at jeg sammen med Kalundborg Havns bestyrelse, bagland og ikke mindst de involverede medarbejdere er kommet i mål med denne aftale med GPH. Jeg ser frem til, at arbejdet nu igangsættes med byggeri, jobskabelse og aktiviteter.

Havnedirektøren suppleres af bestyrelsesformand for Kalundborg Havn, Martin Schwartzbach, som udtaler:

 - Det er min og bestyrelsens vurdering, at aftalen med GPH markerer en vigtig milepæl og starten på en ny udvikling og fornyet ekspansion i krydstogtsegmentet for Kalundborg Havn. Jeg ser frem til at vi får involveret handels- og det berørte erhvervsliv i dette spændende nye krydstogtsprojekt.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.11