23948sdkhjf

Base Erhverv bygger på 23 hektar for hemmelig kunde

I løbet af 2022 vil bilisterne på den fynske motorvej E20 kunne se nye erhvervs-bygninger skyde i vejret ved afkørsel 55 Aarup, hvor Assens Kommune nu sætter gang i planlægningen af et nyt stort erhvervsområde på 46 hektarer. 

Allerede nu har Base Erhverv sat sig på mere end halvdelen af området på vegne af en unavngiven lager- og logistikvirksomhed. 

– Den store købsaftale betyder, at vi får cirka 250 arbejdspladser inden for kommunegrænsen, siger borgmester Søren Steen Andersen i en pressemeddelelse fra Assens Kommune. 

Virksomheden, som forbliver anonym for nu, har gennem den østjyske entreprenør købt 23,6 ha jord, hvor de opfører deres lager og administration. Samtidig køber Assens Kommune 22,5 ha jord, som støder op til virksomhedens areal. Kommunens areal skal senere udbydes som erhvervsareal til andre virksomheder, der ønsker at etablere sig motorvejsnært. 

Arealet kommer til at indgå i et sammenhængende industri- og erhvervsområde med det nuværende erhvervsområde ved Industrivej i Grønnemose på den anden side af motorvejen. Allerede i 2017 blev der her etableret en ny rundkørsel for at understøtte erhvervslivet samt forbedre infrastrukturen, ligesom det nyerhvervede erhvervsområde kommer til at spille sammen med en kommende servicestation, hvor McDonald’s også bygger lige nu. 

Inden gravemaskinerne kan gå i gang med at klargøre området til de kommende virksomheder, skal der udarbejdes et kommuneplantillæg og en lokalplan for området. Derfor forventes maskinerne at kunne gå i jorden i løbet af 2022. 

Assens Kommune forventer, at kommunens del af arealet kan blive udbudt til salg i 2022/2023. Planprocessen for området startes op med et ekstraordinært møde i Miljø, Teknik og Plan i uge 42.