23948sdkhjf

Renere vand til 11 millioner - Sweco vinder spildevandsprojekt i Pakistan

Rådgiverselskabet Sweco har vundet opgaven at gennemføre en stor forundersøgelse forud for konstruktionen af et rensningsanlæg i Pakistans andenstørste by Lahore. Byen med 11 millioner indbyggere er udfordret af manglende kloakering og rensningsanlæg, hvorfor enorme mængder spildevand løber urenset ud i byen og i naturen.

– Lahore er en kæmpe by med en lang kulturel arv, men byen er udfordret af manglende investeringer i kloakering og rensning af forurening fra industri og husholdninger, siger John Charlton, konsulent i Sweco Danmarks internationale afdeling, i en pressemeddelelse fra rådgivervirksomheden.

Danida Sustainable Infrastructure Finance, der er med til at forretningsmuligheder for dansk erhvervsliv til gavn for udviklingslandene, støtter det lokale spildevandsselskab ved at gennemføre et feasibility study for spildevandsopsamlingen og et nyt rensningsanlæg, der skal servicere et af de seks områder, som den kæmpe by er inddelt i.

I forundersøgelsen vil Sweco sammenligne en række industrielle og private løsninger til spildevandsopsamling og rensning baseret på tekniske, miljømæssige, socioøkonomiske, institutionelle og finansielle hensyn med det formål at vælge den bedste løsning baseret på projektets levetidsomkostninger. Senere står Sweco for projekteringen af kundens valgte løsning med input fra lokale interessenter.

25 års erfaring i Pakistan

Lahore er en industriel hub i Punjab-provinsen, der er Pakistans økonomiske vækstmotor. Miljøet i byen lider under et enormt pres fra forurening fra industri og husholdninger på grund af mangel på renseanlæg. Dette forværres af bekymringer om klimaforandringer og lange tørkeperioder, der gør behandlet spildevand til en værdifuld vare og en bæredygtig udnyttelse af de knappe vandressourcer.

– Sweco har erfaring inden for opsamling og behandling af spildevand i Sydasien, herunder fra Pakistan, Bangladesh, Indien, Sri Lanka og Bhutan, og vi har gennemført et lignende projekt i Faisalabad (by i Pakistan med cirka tre millioner indbyggere, red.). Vores folk har stor erfaring i regionen og har foretaget forundersøgelser for byer med op til 17 millioner mennesker, siger Thomas Fleurine Sørensen, direktør Energy & International i Sweco Danmark, i pressemeddelelsen. 

Swecos erfaring i Pakistan går 25 år tilbage, og erfaringsamarbejdet med Danida strækker sig over 40 år i vandsektoren. 

– Senest har Danida ændret tilgang fra finansiering af store projekter til subsidierede lån, hvorfor projekternes finansielle bæredygtighed spiller en større rolle, forklarer Thomas Fleurine Sørensen. 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Nordiske Medier:

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.125