23948sdkhjf

Renoveringsboom - arkitekt melder om dobbelt op på forespørgsler

Ophævelsen af forsamlingsforbuddet smitter positivt af på boligforeningernes renoveringsiver. 

Det forklarer Plan1 Cobblestone Architects, der oplever en markant forøget aktivitet i boligforeningerne i takt med, at danskerne er blevet vaccinerede og igen frit kan afholde generalforsamlinger. 

- På grund af coronasituationen så vi sidste år og i foråret, at mange andelsboligforeninger ikke kunne afholde generalforsamlinger og derfor valgte at udskyde kommende renoveringsprojekter. Nu har vi den omvendte situation: Andelsboligforeningerne har haft et opsparet behov for at mødes og træffe beslutninger angående deres ejendom, konstaterer partner og arkitekt hos Plan1 Cobblestone Architects, Nicolaj Sevel, i en pressemeddelelse fra arkitekt- og rådgiverfirmaet. 

– Derfor er der i de seneste måneder skruet op for antallet af beslutningsmøder, hvilket betyder, at vi sammenlignet med før pandemien nu modtager dobbelt så mange renoveringsforespørgsler fra boligforeningerne, tilføjer han. 

Boligforeningerne har ifølge arkitektfirmaet især fokus på udskiftning af vvs-installationer og implementering af energibesparende løsninger såsom efterisolering og solcelletag.

De ekstra mange henvendelser er kommet på trods af, at Plan1-arkitekterne i år har reduceret det opsøgende salgsarbejde med 75 pct. 

Virksomheden ligger inde med nye opgaver et år frem, og samtidig ser man mulighed for at håndtere endnu flere projekter, lyder det. Ligesom mange andre i branchen søger firmaet dog nye folk. Det forhold - som blev beskrevet tidligere på ugen - kendertegner langt hovedparten af firmaerne i rådgiverfeltet.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.172