23948sdkhjf

E-handel på retur efter corona

De danske e-handlere havde kronede dage, da pandemien ad flere omgange lukkede ned for fysiske butikker.

Men nu ser det ud til, at udviklingen går den modsatte vej igen. I hvert fald hvis man ser på det seneste e-handelsindex, som er en undersøgelse foretaget af YouGov for Pricerunner.

Faktisk lander indekset for tredje kvartal i år på det laveste punkt, siden indekset blev taget i brug i 2018.

Tallet lander på 60,3, og selvom det kan være et svært tal at læse noget ud fra, så kan man til sammenligning sige, at det i fjerde kvartal 2020 var på over 75.

Undersøgelsen måler e-handlerne på en række parametre, hvor de skal give udtryk for hvordan salget er gået det seneste kvartal, hvordan de generelt vurderer situationen for dansk e-handel på nuværende tidspunkt samt hvordan de ser på udviklingen det kommende år.

Og her er det altså gået støt ned ad bakke siden slutningen af i fjor, hvor det toppede. Men det var også et år, hvor e-handlen stak helt af, så det bør man have for øje, mener forbrugeranalytiker hos Pricerunner, Katrine Barslev.

- E-handlerne lagde stærkt ud i første kvartal med positiv tiltro til endnu et jubelår. Det har stadig været et godt år, men det er utroligt svært at måle succesen op mod 2020, som på alle måder var et fantastisk år for digital handel. Markedet eksploderede, og nu er branchen ved at finde et nyt, og mere normalt leje, siger hun i en pressemeddelelse.

Blandt besvarerne af undersøgelsen gik det også igen, at der - ligesom for så mange andre - var problemer med at få varer grundet det globale forsyningskaos og manglen på elektroniske komponenter. Således kunne 44 procent berette, at de havde haft vanskeligheder ved levering af varer.

- Vi ser allerede nu stor mangel på især elektronik, men også legetøj, sko og bøger. Det er naturligvis bekymrende så tæt på Black Friday og julen, at visse populære varegrupper er udsatte. Hvis man vil være sikker på at få sine julegaver i tide, er det med at bestille hurtigst muligt, siger Katrine Barslev.

Artiklen er en del af temaet Samfund.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.281