23948sdkhjf

Mester slipper for øremærket barsel

Et flertal i Folketinget har indgået en aftalte om øremærket barsel. Men aftalen inkluderer ikke en øremærkning, når det gælder selvstændige erhvervsdrivende, herunder også ansatte direktører i anpartsselskaber (ApS), hvis de ejer 100 pct. af virksomheden.

Og det er en stor sejr, at selvstændige fastholder deres fleksibilitet til selv at fordele, hvem der skal holde barslen, mener Jakob Brandt, adm. direktør i SMVdanmark, der har kæmpet for, at de selvstændige fik valgfrihed.

- Jeg er glad og lettet over, at et flertal på Christiansborg har anerkendt, at det i mange tilfælde vil betyde et kæmpe tilbageslag for virksomheden, hvis ejeren forlader den i månedsvis. Ejeren er virksomhedens bankende hjerte, og kan ikke afløses af en vikar. Derfor ville mange selvstændige være pisket til at afstå deres del af den øremærkede barsel, og det ville ikke være fair over for børnene og familien, siger Jakob Brandt i en pressemeddelelse.

EU-direktivet, der startede hele processen om øremærket barsel, omhandler kun lønmodtagere. Derfor ville det have været en overimplementering, hvis selvstændige blev omfattet, mener Jakob Brandt.

- Vi har nogen gange for vane at overføre mere EU-lovgivning til dansk lov end højst nødvendigt. Men når selv EU har erkendt, at selvstændige ikke bør sidestilles med lønmodtagere på dette område, så ville det have været helt uforståeligt, hvis de danske politikere havde indført mere vidtgående regler, siger han.

Fritagelsen gælder enkeltmandsejede virksomheder, samt ApS’er, hvis ejeren har 100 pct. af virksomheden. Har man mindre end 100 pct., skal man søge om at blive fritaget fra øremærket barsel.

 Læs hele aftalen om øremærket orlov her

Artiklen er en del af temaet Politik.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.312